Haberler

Devlet Bakanı Tüzmen : "Kürtler Şerefli Kardeşlerimiz, PKK Şerefsiz Terör Örgütüdür"

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, TBMM Genel Kurulu'nda Güneydoğu ve Doğu İllerinde İhracatın 10-15 Kat Artığını Belirtti. Tüzmen, DTP Sıralarında Laf Atılması Üzerine Sinirlenerek, "Kürt Arkadaşlar Şerefli Kardeşlerimiz, PKK Şerefsiz Terör Örgütüdür" Diye Cevap Verdi.

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, TBMM Genel Kurulu'nda Güneydoğu ve Doğu illerinde ihracatın 10-15 kat artığını anlatırken, DTP sıralarında laf atılması üzerine sinirlenerek, "Kürt arkadaşlar şerefli kardeşlerimiz, PKK şerefsiz terör örgütüdür" diye cevap verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2008 Yılı Bütçesi'nin 4. turunda Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ile İhracat Geliştirme Etüd Merkezi bütçeleri görüşülüyor.

-DIŞ TİCARETTE REKOR KIRDIK-

Görüşmelerde Hükümet adına söz alan Devlet Bakanı Tüzmen, Türkiye'nin ekonomide ciddi bir gelişim sergilediğini söyledi. Tüzmen, " Bugün gayri safi milli hasılanın yüzde 55'i dış ticaretten oluşan değerlerdir. Türkiye'de dış ticaret çok hızlı bir gelişim sergiliyor" dedi. Tüzmen, "Dış Ticarette yaşanan hızlı gelişmenin 2002'den sonra nereden nereye geldiğini görüyoruz. Yüzde 25 oranında bir artışımız var. Biz bir rekor kırdık" diye konuştu.

Türkiye'nin kalkınma şampiyonu olduğunu belirten Tüzmen, "Biz söylemiyoruz. OSD söylüyor bunu. 2007 yıllında bir ülkeye yaptığımız ihracat 10 milyon doları geçti" dedi.

Tüzmen, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde yapılan ihracatın 4 kart arttığını ve Hakkari ile Diyarbakır illerinde de ihracatın 2002-2006 yılları arasında 10-15 kat arttığını anlatırken, DTP'li milletvekilleri laf atınca, " Kürt kökenli arkadaşlar bizim şerefli kardeşlerimizdir. PKK şerefsiz terör örgütüdür" diyerek cevap verdi.

-KIŞANAK: "DOĞU-BATI FARKI AÇILIYOR"-

Görüşmeler sırasında söz alan DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, Türkiye'deki adaletsizlik ve eşitsizlik olduğunu, ancak bu durumun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha da vahim hale geldiğini söyledi. Kışanak, "Kürt nüfusun yoğun olarak yaşamakta olduğu bu iki bölgede yaşam kalitesi, ne hikmetse, 80 yıldır sürekli ve istikrarlı bir şekilde Türkiye'nin Batı bölgelerine nazaran daha kötü durumda. Hatta her geçen gün aradaki fark giderek açılıyor" dedi.

Kışanak, yeşil kartlı nüfus oranının, bölgedeki yoksulluğun en çarpıcı göstergesi olduğuna işaret ederek, "2007 yılında Türkiye genelinde 8 milyon 633 bin kişinin yeşil kart kullanıyor. Türkiye genelinde yeşil kart, toplam nüfusun yüzde 12'sine denk düşerken, bu oran bölgede yüzde 30'a yaklaşıyor" diye konuştu.

-İSDİHDAM DÜŞMANI YANLIŞ İFADEDİR"-

Hükümet adına ikinci sözü alan Devlet Bakanı Ekren'de DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak'ın, Hükümetin Doğu ve Güneydoğu illerinde ki ekonomi politikasına yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Ekren, Kışanak'ın, "Kürt vatandaşların yaşam kalitesi düşük. Hükümet burada isdihdam yaratmıyor" sözlerine karşı "İstihdam düşmanı yanlış bir ifadedir

Herhangi bir toplumda yaşam kalitesinin artıp artmaması eğitim sağlık ve sosyal alanda yapılan harcamalardan belli olur. Doğu ve Güneydoğu illerinde ki istihdam oranları 2002'den sonra artmıştır" dedi. (ANKA)

(BK/GB)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title