Haberler

Devlet Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde gezi ve temaslarda bulunarak, belediyeyi ziyaret etti.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde gezi ve temaslarda bulunarak, belediyeyi ziyaret etti.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki programı kapsamında Birecik ilçesinin ardından Halfeti'ye geçti. Çelik, ilçede ilk olarak AK Parti milletvekili adaylarıyla birlikte, partisine ait seçim bürosunun açılışını yaptı.

Burada konuşan Bakan Çelik, Şanlıurfa'ya hizmet getirmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirildiğini belirterek, yaptıkları ilçe gezileriyle buralardaki sorunları fotoğrafladıklarını, yapılacak genel seçimlerin ardından bu sorunların çözümü için çalışmaya başlayacaklarını ifade etti.

AK Parti Hükümeti'nin iktidarda bulunduğu 8, 5 yıl içerisinde Türkiye'yi itibarlı bir ülke, Şanlıurfa'yı da GAP'ın merkezi haline getirdiklerini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızın burada sulamayla ilgili talepleri var. Bu konu bizim birinci gündem maddemiz olacak. İkincisi turizmle ilgili. Turizm Bakanımızla yaptığımız görüşmede, bugün Ankara'dan teknik heyet geliyor, Birecik'te, Halfeti'de, Harran'da, Bozova'da 3-4 tane önemli merkezin turizm alanı ilan edilmesiyle ilgili çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Artık hizmet Ankara'da üretilmeyecek, hizmet Halfeti'de üretilecek, Şanlıurfa'da üretilecek. Genel Müdüre mi ihtiyacı var, buraya gelecek, Bakana mı ihtiyacı var, buraya gelecek, yetkiliye mi ihtiyaç var, hepsi Şanlıurfa'ya gelecek. Bütün meselelerimizi burada konuşacağız. İhtiyaç olursa Bakanlar Kurulu'nu da Şanlıurfa'da toplayacağız. Bütün meselelerimizi burada konuşacağız. "

Açılışın ardından esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Çelik, bir kıraathaneye giderek burada oturan vatandaşlarla görüştü. Daha sonra Halfeti Belediyesini ziyaret eden Bakan Çelik, Belediye Başkanı Mahmut Özdemir'den belediye hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Faruk Çelik, daha sonra Şelaleli Konak Konukevine geçerek Vali Nuri Okutan, daire amirleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı "Halfeti İlçe Değerlendirme" toplantısına katıldı.

Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve daire amirlerinin katıldığı toplantıda Halfeti Kaymakamı İsmail Çicek, Halfeti'yle ilgili genel yapısı hakkında bir sunum yaptı. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Bakan Faruk Çelik, Halfeti'deki temaslarının ardından kent merkezine dönerek, Devteşti Mahallesindeki taziye evine giderek, yakınları vefat eden bir aileye baş sağlığı ziyaretinde bulundu.

MÜSİAD Şanlıurfa şubesini ziyaret eden Bakan Çelik, daha sonra Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa şubesinin akşam yemeğine katıldı.

Bakan Çelik'in kent merkezindeki ziyaretlerine Vali Nuri Okutan da eşlik etti.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title