Haberler

'Develi Cıvıklısı'na AB Desteği

Kayseri'nin Develi Belediyesinin AB'nin 'Düzey 2. Bölgeleri Kalkınma Programı Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı'na Sunduğu, 'Erciyes'ten Gelen Lezzet, Cıvıklı' Projesiyle, Hibe Almaya Hak Kazandı. Böylece Develi Belediyesinin Tse'ye Patent İçin Yaptığı Coğrafi Simgeler Başvurusundan Önce Avrupa Birliğinden İlçeye Özgü Ünlü Etli Pidesi Cıvıklı'ya Yardım Geldi.

Kayseri'nin Develi Belediyesinin AB'nin 'Düzey 2. Bölgeleri Kalkınma Programı Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı'na sunduğu, 'Erciyes'ten Gelen Lezzet, Cıvıklı' projesiyle, hibe almaya hak kazandı. Böylece Develi Belediyesinin TSE'ye patent için yaptığı coğrafi simgeler başvurusundan önce Avrupa Birliğinden ilçeye özgü ünlü etli pidesi Cıvıklı'ya yardım geldi.

Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, proje ile ilgili sözleşmenin imzalandığını söyledi. Sözleşmeye göre, proje maliyeti olan 75 bin 164 Euro'nun yüzde 89 oranına denk gelen 66 bin 895 Euro'nun hibe olarak belediyeye verileceğini, geri kalan 8 bin 268 Euro'nun da belediye tarafından karşılanacağını belirten Belediye Başkanı Özkan, ''Amacımız, ilçemize özel, cıvıklının ulusal boyutta tanıtımını yapmak, cıvıklının yapımı ile ilgili bilgi ve beceri kapasitelerini artırmak, cıvıklı ile her yıl festival düzenleyerek tarihi ilçenin ticaret ve turizminin canlandırılmasına katkı sağlamaktır. Bu amaçla TSE'ye Cıvıklımızın coğrafi işaretler içinde sayılması için başvurada bulunduk. Henüz bir sonuç alamadık'' dedi. Başkan Özkan, proje süresince 50 kursiyere eğitim verileceğini de sözlerine ekledi.

CIVIKLI NEDİR?

Develi ilçesinde kıymalı ve kuşbaşılı pideye yöresel deyimle 'Cıvıklı' adı veriliyor. Özellikle kıyma ve kuşbaşı etinin yağlı olmasından dolayı, pideye 'Cıvıklı' adı konuluyor. İlçede 50'nin üzerinde Cıvıklı lokantası ile mahalle aralarında cıvıklı yapan çok sayıda semt fırını bulunuyor.

Nezir ÖTEGEN/DEVELİ (Kayseri), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title