Haberler

Desob Başkanı Alican Ebedinoğlu Diyarbakır Esnafının Sorunlarını Dile Getirdi

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (Desob) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır'daki Esnafın Sorun ve Sıkıntılarını Dile Getirdi. Oda Başkanı Ebedinoğlu, Son Bir Yıl İçinde Piyasalarda Yaşanan Ekonomik Durgunluğun Esnaf ve Sanatkarı Derinden Sarstığını Söyledi.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır'daki esnafın sorun ve sıkıntılarını dile getirdi. Oda Başkanı Ebedinoğlu, son bir yıl içinde piyasalarda yaşanan ekonomik durgunluğun esnaf ve sanatkarı derinden sarstığını söyledi.

Esnaf Odaları Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Alican Ebedinoğlu, son 24 yıldan bu yana bölgede yaşanmakta olan olaylar ve geçmiş yıllarda yaşanan ekonomik krizler nedeniyle esnaf ve sanatkarların bu durumdan oldukça etkilendiğini belirterek, "Bugün birçok esnaf ve sanatkarımız sağladıkları gelirle işletme giderlerini karşılayamamakta, çekini, senedini ödeyememekte, ailesini geçindirememektedir. Esnaf ve sanatkarımızın büyük bir kesimi işyerini kapatıp, asgari ücret üzerinden herhangi bir firmada çalışmaktadır. 2007 yılında odamıza kayıt yapan üye sayımız 2 bin 179 iken aynı yıl içerisinde kaydını iptal eden üye sayımız 679 olmuştur. 2008 yılının ilk 2 ayında kayıt yapan üye sayısı 468 iken iki ay içerisinde 169 üyemiz üyeliklerini iptal etmek durumunda kalmıştır. Son bir yıl içerisinde piyasalarda yaşanan ekonomik durgunluk esnaf ve sanatkarlarımızı derinden sarsmıştır. İşyerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkarımızın sayısında geçmiş yıllara göre artış yaşanmıştır" dedi.

(ME-AŞ-CMH-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title