Haberler

Denizli'nin Muğla-antalya Yolu Bölünmüş Olarak Genişletiliyor

Denizli Belediyesi, Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya Bağlayan Şehirlerarası Karayolunu, 2 Gidiş ve 2 Geliş Olacak Şekilde Bölünmüş Yol Olarak Genişletiyor.

Denizli Belediyesi, Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan şehirlerarası karayolunu, 2 gidiş ve 2 geliş olacak şekilde bölünmüş yol olarak genişletiyor.

Denizli Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, greyder, dozer, asfalt aracı ve kepçeden oluşan 12 iş makinesi ve 8 kamyonla, Antalya yolu genişletme çalışmalarına hız verdi. Denizli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, çalışmaların yapıldığı bölümlerde, güvenlik şeridi, trafik işaret ve işaretçileriyle güvenlik önlemlerinin alındığı, kent çıkışındaki seyir tepesinden Gökpınar Göleti arasında kalan 2 bin 620 metrelik bölümde, yaklaşık 100 bin metreküp kazı ve 30 bin metreküp dolgu işlemi yapılacağı belirtildi. Bir tırmanma şeridi, bir gidiş ve bir geliş şerit bulunan Antalya-Muğla yolu, 2 gidiş ve 2 geliş olacak. Yolun her iki yönünde bir metre genişliğinde güvenlik şeridi ve 2 metrelik banket yapılacağı, bölünmüş alanda kalan refüjün ise bir metre genişliğinde inşa edileceği kaydedildi.

Nisan ayında başlayan çalışmaların Haziran ayında tamamlanacağı ve 12 metrelik yolun 21 metreye çıkarılacağını belirten Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, "Denizli'yi İzmir ve Ankara'ya bağlayan karayolunda bir sıkıntı yoktu. Sadece Antalya-Muğla yolunun genişletilmesi ve buradaki trafiğin rahatlatılması gerekiyordu. Şimdi o bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Yolun kalan 6 kilometrelik bölümünün ise İl Özel İdaresi tarafından yapılacağı bildirildi.

(AV-AT-Y) 30.04.2008 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title