Haberler

Denizli Heyetinin Kenya Gezisi

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, 9-13 Şubatta Gerçekleştirdikleri Kenya Ziyaretine İlişkin Olarak,"Hem Kültürel Boyutta Hem Ekonomik Boyutta Bu Coğrafyada Olmamız Gerekiyor"Dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, 9-13 Şubatta gerçekleştirdikleri Kenya ziyaretine ilişkin olarak,"Hem kültürel boyutta hem ekonomik boyutta bu coğrafyada olmamız gerekiyor"dedi.

Vali Erkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in de katılımıyla düzenledikleri Kenya gezisinin yararlı olduğunu ifade etti.

Kenya'da pek çok alanın bakir konumda olduğunu gördüklerini dile getiren Erkmen, şunları kaydetti:

"Değerlendirilebilecek zenginlikler var. Birçok ülkeden gelip insanların orada çalışmalar yaptığını biliyoruz. Türkiye olarak hem kültürel boyutta hem ekonomik boyutta bu coğrafyada olmamız gerekiyor.

Türkiye'ye karşı da hakikaten özellikle bir sevgi var. Ülkemiz açısından uzun vadede çok daha iyi konuma gelebilmek için bu şartların iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Yatırım konusunda kimsenin herhangi bir üretim yapmadığı birçok alan var. Bizim de yapmak istediğimiz, oraya bir teknik heyet gönderip bunları somutlaştırmak ve fizibiliteler olumlu çıkarsa oraya doğru yönelmek."

Erkmen, Kenya'nın tekstil ürünlerini ABD pazarına gümrüksüz ihraç etme imkanına sahip olduğuna işaret ederek, bu durumun Denizlili tekstilciler açısından iyi bir fırsat olabileceğini sözlerine ekledi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title