Haberler

Denizli'de Aile Hekimliği Bilgilendirme Toplantısı

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Denizli'de Uygulamaya Konulan Aile Hekimliği ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Denizli'de uygulamaya konulan Aile Hekimliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İl Sağlık Müdürlüğü binasında Aile Hekimliği ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, kendilerinin bir geçiş süresi yaşadıklarını ve bir takım sorunlarında olabileceğini belirtti. Kentte sağlık personelinin Aile Hekimliği'ne geçiş sürecinde sorun yaşanmaması için çaba sarf ettiklerini belirten Dr. Taş, "İlde 25 Aralık 2006 tarihinde Aile Hekimliği Sistemi uygulamaya konuldu. Aile Hekimliği Uygulaması'na rahat ve sorunsuz bir şekilde geçilebilmesi için 2005 yılından bu yana sistemli bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmanın başında yer alan Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimleri'nde 485 hekim sertifika almıştır. Bunların 321'i birinci basamak sağlık kuruluşlarında, 120'si ikinci basamak sağlık kuruluşlarında, 23'ü özel sağlık kuruluşlarından, 21 ise Sağlık Bakanlığı dışındaki kamu kurumlarından çalışan hekimlerden oluşmuştur" dedi.

Denizli'de 22 Toplum Sağlığı Merkezi'ne bağlı 4'ü il merkezinde, 18'i ilçe merkezinde olmak üzere toplam 95 Aile Sağlığı Merkezi'nde 260 Aile Hekimliği bölgesi planladıklarını belirten Dr. Taş, "260 Aile Hekimliği Bölgesi'nden 141 tanesi il merkezinde. 119 tanesi de ilçelerde planlandı. Planlanan Toplum Sağlık Merkezleri'nin Ali Sağlığı Merkezi'nin ve Aile Hekimliği bölgelerinin listeleriyle hekimlerin hizmet puanları, başvuru tarihleri, bölge tespit çalışmaları ve yerleştirme sonuçları Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nün web sitesinde yayınlanmıştır" diye konuştu.

Birinci yerleştirme işlemi sonucunda, 260 Aile Hekimliği bölgesinden 184 tanesinin hekimlerce seçildiğini ve 76 Aile Hekimliği bölgesine yerleştirme yapıldığını belirten Dr. Taş, birinci yerleştirmede müracaat eden 205 hekimden 21 hekimin yerleştirmeye katılmış ve hakkından feragat etmiş olduğunu aktardı. Yerel basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Dr. Taş, "Bazı hekimler tarafından İl Sağlık Müdürlüğü hakkında gerçeği yansıtmayan açıklamalar yapılmıştır. Bu kişiler hukuka başvurmuş ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün kararlarının doğru olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Biz bu uygulama da atamaları hizmet puanlarına göre yapıyoruz. Buna göre de atamaları yapmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

(TB-AV-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title