Haberler

Deniz Kuvvetleri Günü ve Preveze Deniz Zaferi Kutlandı

İzmir'de, Preveze Deniz Zaferi'nin 468'nci Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Güney Deniz Saha Komutanlığı'nda Yapılan Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı.

İzmir`de, Preveze Deniz Zaferi`nin 468`nci yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Güney Deniz Saha Komutanlığı`nda yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı.

Güney Deniz Saha Komutanlığı konferans salonunda yapılan kutlamaya Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Levent Temel ve üst düzey subaylar katıldı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu`nun kutlama mesajlarının okunmasının ardından sinevizyonda Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri`nin gelişimi konusunda bilgiler aktarıldı.

Yazılı mesajında Preveze Deniz Zaferi`nin, Türk denizcilerinin, muharip niteliği, moral gücü ve atalarından kaynaklanan soylu cesareti ile en zor koşullarda bile, neleri başarabileceğinin en güzel göstergesi olduğunu belirten Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, şunları söyledi:

``Preveze Deniz Zaferi ile Akdeniz Türk egemenliğine geçmiş, tarihi deniz ulaştırma yolları kontrol altına alınmış, dönemin ekonomik dengeleri alt üst edilerek rekabet edilen diğer devletlere karşı önemli bir stratejik avantaj elde edilmiştir. Bu zafer, Anadolu coğrafyasında bir imparatorluk meydana getiren Türk milletinin denizci ve deniz devleti olmanın sağladığı gücü ve ekonomik imkanları yakından fark etmesini sağlamış, daha sonraki yüzyıllar boyunca kudretli bir donanmaya sahip olmak ideali, ulaşılmak istenen bir hedef olarak hep varlığını korumuştur.``

Karahanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı`nın, modern platformları, özgüveni ve tecrübesiyle kendisine verilecek her türlü görevi, aynı inanç ve kararlılıkla, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde, üstün nitelikli ve disiplinli personeliyle çevre denizlerimizde ve dünya denizlerinde başarıyla yerine getirmeye devam edeceğini de belirtti.

Kutlamalar, yelken, sörf faaliyetleri, Konak ve çevre ilçelerden gelen 20 ilköğretim okulundan öğrencilerin katıldığı gemicilik yarışmaları ve Güney Deniz Saha Komutanlığı içerisindeki Yenikale`nin ziyarete açılmasıyla devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title