Haberler

"Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi" Samsun Toplantısı

Türkiye'de demokrasi ve insan haklarına ilişkin değerlerin güçlendirilmesi, bu bağlamda farkındalığın arttırılması, eğitim sisteminin demokratik standardının yükseltilmesi amacıyla "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi" Hibe Programı...

Türkiye'de demokrasi ve insan haklarına ilişkin değerlerin güçlendirilmesi, bu bağlamda farkındalığın arttırılması, eğitim sisteminin demokratik standardının yükseltilmesi amacıyla "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi" Hibe Programı yayınlandı.

Bu çerçevede farkındalık oluşturma adına Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, Avrupa Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi" Hibe Programı tanıtım toplantısı İl Özel İdare toplantı salonunda yapıldı.

Türkiye'de 5 ilde gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan Adem Bozkurt ve Hüseyin Öztürk ile Avrupa Konseyi'nden Ahmet Murat Kılıç katıldı. Samsun'dan ise İl ve İlçe AR-GE Birimleri, okul ve kurumlarımızdan müdür, müdür yardımcıları, öğretmenler, kurum/kuruluş temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora yaptığı konuşmada, "Ülkemizde özellikle demokratik vatandaşlık bilincinin oluşmasına ve insan haklarına saygının gelişmesine katkı sağlayacak olan bu hibe programının iyi değerlendirilmesi ve okul/kurumlarımıza yaygınlaştırılması önemlidir. Süreci iyi değerlendirerek öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerimizin bu projeden istifadesini sağlamak lazım" dedi.

Açılışta konuşan MEB Talim Terbiye Kurulu Yetkilisi Hüseyin Öztürk, "Demokratik vatandaşlık ve insan hakları ülkemizde sorunların yaşandığı bir alan. Bu sorunların ortadan kaldırılması ve daha demokratik ve insan haklarına saygılı bir toplumun oluşturulması adına bu hibe çağrısı önem arz etmektedir. Samsun'un hibeler konusunda ki başarısını biliyoruz ve bu çağrıya da gerekli başvurunun yapılacağını umuyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına konuşmasını yapan Şube Müdürü ve AR-GE Yönetici Kadri Bektaş, "Hibelerde eğitim kurumları bazında Türkiye 1.'si, Bu Benim Eserim Proje Çalışmalarında Bölge 1.'si-Türkiye 2.'si, TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Yarışması'nda Bölge 1.'si ve muhtemelen Türkiye 1.'si olmamızda sizlerin fedakarca çalışma ve gayretleriniz, akıl ve alın terleriniz vardır. Demokratik vatandaşlık ve insan hakları ile ilgili olan bu hibe programına da aynı gayretle gerekli başvurunun yapılacağından eminim" şeklinde konuştu.

Programda; proje genel tanıtımı Hüseyin Öztürk, proje rehberi tanıtımı Adem Bozkurt, proje faaliyetleri Ahmet Murat Kılıç, mantıksal çerçeve Çetin Kopuz ve bütçe İbrahim Büyükdağ tarafından anlatıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Öztürk Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title