Haberler

Dbp'li Yüksek: AKP Seçimden Güçlü Çıkarsa Barış Masasına Tekme Atar

Dbp Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, milletvekili seçimlerinden Ak Parti'nin tek başına iktidar, güçlü olarak çıkması halinde barış ve çözüm süreci masasına tekme atacağını iddia etti.

Dbp Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, milletvekili seçimlerinden Ak Parti'nin tek başına iktidar, güçlü olarak çıkması halinde barış ve çözüm süreci masasına tekme atacağını iddia etti. Yüksek, Kobani ruhunu 7 Haziran seçimlerine taşımaları halinde ise HDP'nin başarı kazanacağını ileri sürdü.

HDP Ağrı İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen dayanışma yemeğine DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Dilan Taşdemir, Mehmet Emin İlhan ile belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Yemekte bir konuşma yapan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Gerçekten mesele, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir grubumuz olsun 60-70 arkadaşımız orada bulunsun, diye değil. Türkiye tarihinin en önemli seçimini yaşıyoruz. Başkan Öcalan'ın başlatmış olduğu bir çözüm süreci var. Bu çözüm sürecinin başarıya ulaşabilmesi için siyaseten bu seçimlerde bir başarı elde ederek mecliste güçlü bir temsiliyet oluşturmamız lazım. Bu seçimde de AKP tek başına güçlü ve muktedir olursa endişemiz o ki seçimden sonra bu barış ve çözüm masasına bir kez daha tekmesini vuracak. Tek başına anayasayı yapmaya kalkacak hiç kimseye ihtiyaç duymadan istediği şekilde bir kanun bir yasa bir anayasa çıkaracak ister beğenin ister beğenmeyin diyecek. Hileler ve hurdalar ile baş eder, provokasyonlarla baş eder barajın üstünde kalırsak 7 Haziran sonrasında AKP bu kadar güçlü meclise giremeyecek. Eğer bu ülkenin geleceği şekillenecekse, gelecek Kürtlere de soracak Alevilere de soracak yoksullara da soracak ezilenlere de soracak. İşte bunun yolu hem çözüm sürecinin devam edebilmesi, başkan Öcalan'ın elinin güçlenmesi, mecliste anayasa yapım süreci devamındaki bütün süreçlere katılım yapabilmenin ve savaşı önleyebilmenin yolu bu seçimlerde başarmaktır. Eğer Kobani ruhunu biz 7 Haziran seçim sürecine taşırsak inanıyorum orada da büyük bir zafer ile ayrılacağız" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamuran Yüksek Ak Parti Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title