Haberler

Cumhuriyet Savcısı Başverdi Şikayetinden Vazgeçti

Kartal Cumhuriyet Savcısı Refik Hakan Başverdi'nin, 'Adına Kayıtlı Cep Telefonu ile Malatya'daki Yayın Evi Cinayeti Sanıklarından Biri ile Mesajlaştığı' Yönünde Haber Yaptıkları Gerekçesiyle 9 Gazetecinin Yargılanmasına Devam Edildi.

Kartal Cumhuriyet Savcısı Refik Hakan Başverdi'nin, ''adına kayıtlı cep telefonu ile Malatya'daki yayın evi cinayeti sanıklarından biri ile mesajlaştığı'' yönünde haber yaptıkları gerekçesiyle 9 gazetecinin yargılanmasına devam edildi.

Kartal 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan muhabirler Gökçer Tahincioğlu, Kemal Göktaş, Oya Armutçu Akbulut, Mustafa Erkan Acar ve Ersin Bal katıldı. Tutuksuz yargılanan diğer 4 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Hakim, Kartal Cumhuriyet Savcısı Refik Hakan Başverdi'nin, şikayetinden vazgeçtiğine ilişkin dilekçenin mahkemeye gönderildiğini bildirdi.

Daha sonra ifadesi alınan Ersin Bal, haberinin tamamen belgeye dayalı olduğunu ve savunmasını yazılı olarak vermek istediğini belirterek, şunları anlattı:

''Gazetemde yazdığım haber tamamen belgeye dayalı, güncel. Kamuoyunu yakından ilgilendiren ve 'Malatya Katliamı' olarak bilinen davanın sanıkları ile Savcı Başverdi'ye ait olduğunu öğrendiğim telefon görüşmesi nedeniyle bu haberi yaptım ve haberden önce Başverdi'yi telefonla aradım. Onun karşı söylemlerini de haberime geçtim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Son savunmalarımı ayrıca avukatım aracılığı ile bizzat yapacağım. Beraatımı istiyorum.''

Oya Armutçu Akbulut da ifadesinde, davanın soruşturma safhası ile ilgili olarak etraflıca savunmasını yaptığını anlatarak, beraatını istedi. Ayrıca, haklarında açılan 30'ar bin YTL'lik tazminat davasının da düşmesini talep etti.

Kemal Göktaş da Türk ve dünya kamuoyunun dikkatle izlediği vahim bir katliamla ilgili soruşturmanın her detayının haber olduğunu vurgulayarak, ''Basın özgürlüğü hakkını kullanıp görünebilir gerçeğe ilişkin haber yaptık'' dedi.

Diğer sanıklar da benzer ifadelerle suçlamaları reddederek, beraat talebinde bulundular.

Duruşma, dosyanın incelenmesi amacıyla ertelendi.

İddianamede, çeşitli gazetelerde çalışan muhabirler Ersin Bal, Oya Armutçu Akbulut, Kemal Göktaş, Sedat Güneç, Hilal Köse, Mustafa Erkan Acar, Ali Dağlar, Hatice Aslı Sözbilir ve Gökçer Tahincioğlu'nun ''hakaret'' suçundan 3 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title