Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Gaziantep'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Gaziantep'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Valilikte başlayan kutlamalar kapsamında Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tebrikleri kabul etti.

Kamil Ocak Spor Salonu'nda devam eden etkinlik, saygı duruşunda bulunulması sonrasında İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Vali Yerlikaya, bugün Cumhuriyet'in ilanının 92'inci yıl dönümünü kutlamanın büyük onur, haklı gurur ve sevincini milletçe hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Tarihte var olduğu günden beri hürriyet ve bağımsızlığı en kutsal değer olarak kabul eden ve esaret altında yaşamaktansa yok olmayı tercih eden yüce Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tutarak, kurtuluşa erene ve bu Cumhuriyet'i kurana kadar mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Milletimizin ruhuna, karakterine en uygun olan ve dünyanın en çağdaş yönetim biçimi olan Cumhuriyet'e kavuşmak, çetin bir mücadele sonucunda gerçekleşmiştir. 92 yıldan beri gururla taşıdığımız, onu ilelebet koruyup savunacağımıza söz verdiğimiz, hiçbir gücün zarar vermesine asla izin vermeyeceğimiz ve uğrunda canımızı vermeye hazır olduğumuz Cumhuriyetimiz azmin, kararlılığın ve büyük bir zaferin meyvesidir."

"Bu ülke ve bu aziz milleti, layık olduğu muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak yegane güç,  içimizdeki milli birlik ve beraberlik ruhudur" diyen Yerlikaya, milli egemenlik ve bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve milli değerlerine bağlılığı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı, komşu ülkeler, dünya ve bölge ülkeleri için tartışmasız bir istikrar unsuru olduğunu kaydetti.

Tören alanında bazı öğrencilerin taşıdıkları Türk bayraklarına sarılmaları da dikkati çekti.

Etkinlikte, Şahinbey Belediyesi'nce düzenlenen masa tenisi ve bisiklet yarışmasında dereceye girenlere Vali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Soysal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin tarafından kupa ve madalya verildi.

Tören, okunan şiirlerin ardından tören geçişi ve halk oyunları gösterimiyle sona erdi.

Törene, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik de katıldı.

"Kahramanmaraş'ta tören

Cumhuriyetin 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Trabzon caddesinde tören düzenlendi.

Valilikte başlayan kutlamalar kapsamında Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, tebrikleri kabul etti. Trabzon caddesinde devam eden törende saygı duruşunda bulunulması sonrasında İstiklal Marşı okundu.

Vali Güvençer, Albay Şahin ve Başkan Erkoç, araç üzerinden meydanda toplanan vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gönderdiği kutlama mesajı da okundu.

Törende konuşan Vali Güvençer, İçinde yaşadığımız sürecinin bize vatan olan bu aziz coğrafyanın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğunun idraki ve bu idrakin bizlere kazandırdığı büyük kuvvet gurur ve kararlılıkla yüreklerimizi, ellerimizi, hislerimizi birleştirdiğimiz bu kutlu günde Cumhuriyetimizin 92. Yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın onuru içerisinde oldukları söyledi.

Güvençer şunları söyledi:

"Hürriyet sevdalı bir millet bu sevda uğruna toprağa düşen nice canlar, çekilen nice acılar, akıtılan kanlar, büyük felaketler pahasına bedeli sonuna kadar ödenmiş büyük zaferlerle kazanılıp yeniden diriliş ve varoluş mücadelesinin muhteşem başarı öyküsüdür. Bu başarının sonucunda Türkiye Cumhuriyeti hepimize kurulmuş emanettir. Emanetimiz olan en kutlu armağan bu kutlu günümüzü ve geleceğimizi aydınlatan parıltısıyla egemenlik tacını başlarımıza koyan cumhuriyet kahramanlarını başta Cumhuriyetimizin kurucusu olan ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını vatan evlatlarını milletle, şükranla, rahmetle yad etmek boynumuzun borcudur. Ruhları yad olsun"

Tören, okunan şiirlerin ardından tören geçişiyle sona erdi.

Törene AK Parti Milletvekili Uğur Dilipak, MHP Milletvekil Sefer Aycan, İl Jandarma Komutanı Çoşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve diğer ilgililer  katıldı.

"Şanlıurfa'da tören

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa'da tören düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törende, Vali İzzettin Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi halkı selamladı.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirleri okumasının ardından katılımcılara hitap eden Vali Küçük, bayramın tüm yurtta gururla ve coşkuyla kutlandığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sadece kendisi için değil çevresindeki ülkeler içinde büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Küçük, ülkenin artık çok daha güçlü olduğunu vurguladı.

Küçük, Türkiye'nin kuruluşu ile bugününü kıyaslayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet bu ülkeye ve millete çok büyük güç vermiştir, kurulduğu gün ile bugünü kıyas edelim hiçbir fabrikamız yoktu, bütün Anadolu verimsiz köy topraklarından ibaretti, hiç bir şey ihraç edemiyorduk, sadece gücümüz yettiğince dışarıdan alabiliyorduk. Gelin birde 2015'e bakalım 80 milyona yaklaşan bir nüfus, okuma yazma oranı yüzde 95'lere çıkmış, ihracatı 160 milyarı aşmış dünyanın her yerine mal satan, üretimi sanayiye dayalı olan,bütün illerinde bir veya bir kaç tane üniversitesi olan, 65 ülkeye televizyon dizisi satan, bakın sadece mal ve hizmet satmıyoruz kültür satan bir ülkeyiz şuanda."

Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere değinen Küçük, Türkiye'nin sığınmacılara sağladığı desteğe değinerek, şunları kaydetti:

"Çevremizde çok büyük bir yangın başladı, o yangından canını kurtaran insanların hemen dönüp baktığı yer bu al bayrağın dalgalandığı bu ülkedir. Bundan 92 yıl olduğu gibi emperyalist devletler tekrar bu topraklarda kan dökmek, kaos çıkarmak, insanları paramparça etmek için harekete geçtiler. Şundan emin olun, milletin feraseti ve gücü bu oyunların hepsini tek tek bozacaktır. Ama bu yabancı emperyalist ülkelerle iş birliği yapanlar tarihte utançlarıyla baş başa kalacaktır, her zaman lanetle anılacaktır."

Halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu program, geçit töreniyle sona erdi.

"Malatya'da tören

Malatya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla geçit töreni düzenlendi.

Kutlamalar, Malatya Valiliğinde başladı.

Valilik makamında Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tebrikleri kabul etti.

Daha sonra İnönü Caddesi'nde geçit töreni yapıldı.

Vali Kamçı, Tümgeneral Angun ve Çakır, üstü açık bir arabayla caddeden geçerek halkın bayramını kutladı.

Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, Türk milletinin tarihteki kahramanlıklarına dikkati çekerek, bunlardan birinin de Kurtuluş Savaşı olduğunu söyledi. Kamçı, Milli Mücadele'nin ardından sabır, güç ve azmin gösterilmesine vesile olan cumhuriyetin ilan edildiğini belirterek, bu gün Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını vurguladı.

Yakın tarihte cereyan eden gelişmelerin Türk milletinin bekasını ve milletler camiası içinde hak ettiği yeri almasının yegane yolunun irfanla kurulan cumhuriyetten geçtiğini gösterdiğini kaydeden Kamçı, "Cumhuriyete giden yolda kana belenen Yemen'den, Allahuekber Dağları'nda buz kesen Mehmetçik'in son nefesinden, Türk'ün son umudunu taşıyan Bandırma Vapuru'nu çırpınarak yüzdüren Karadeniz'den, ilk defa Akdeniz'e doğru 'Allah, Allah' nidalarıyla şahlanan bir kutlu nesilden silinmez izler var" dedi.

Kamçı, şöyle devam etti:

"Her karış toprağı şehitlerin kanıyla sulanmış bu kutsal vatanın ebedi Türk yurdu olmasını ve bu bölgede güçlü bir Türkiye'nin mevcudiyetini istemeyen düşmanlarımız daima var olmuştur. Bu düşmanların yerli işbirlikçileri ve destekçileri de hiç şüphesiz her zaman bulunmuştur. Bu düşmanlar tarihin her döneminde sinsice fırsat kollamışlar, kendilerince şartların uygun olduğunu gördükleri vakit ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve milli birliğimize gizli ve açıkça saldırmaktan kaçınmamışlardır."

Kamçı, dün Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da bütün unsurlarıyla bir bütün olarak bütün düşmanlarını yok eden Türk milletinin, bugün de birliğine, bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelik her türlü saldırıyı yok etmeye muktedir olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından öğrenciler, şiir okudu. Daha sonra askeri tören birlikleri ve zırhlı araçlar geçiş yaptı.

Töreni il protokolü ve çok sayıda vatandaş izledi.

Adıyaman

Adıyaman'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın Valilik Makamında tebrikatları kabulü ile başladı.

Tebrikat töreni sonrası 29 Ekim kutlamaları, havanın yağışlı olması nedeniyle Cumhuriyet Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Salona gelen Vali Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer'le birlikte vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 İl Valiliği'ne gönderdiği mesajı okundu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, sadece Anadolu coğrafyasının değil, belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için memleketin dört bir yanında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal mücadelesinin bu millete bıraktığı en önemli mirasın 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet olduğunu vurguladı.

Demirtaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferin, sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi, en başta tam bağımsızlık ve muasır medeniyetler seviyesini aşmak olarak belirlediğini ifade etti.

Atatürk'ün bu hedeflere ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini öngördüğüne dikkat çeken Demirtaş, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana ve kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey milletimizin birliğine, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sahip çıkmaktır. Nitekim, milletin azim ve kararlığından başka hiçbir sermayesi olmadan kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 92 yılda başta ekonomi olmak üzere sağlık, eğitim ve ulaşım gibi birçok alanda yaptığı atılım ve kalkınma hamleleri ile tüm dünyada hatırı sayılan büyük ve güçlü bir ülke konumuna gelmiştir. Kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti, bugün bir dünya devletidir"

Etkinlikte kompozisyon, şiir, resim ve sportif yarışlarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı, öğrencilerin şiirler okuması ile son buldu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Ağır Ceza Başkanı Ahmet Şeker, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, vali yardımcıları, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

"Kilis'te tören

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü Kilis'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin'in, halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Vali Tapsız'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından Başkan Kara, öğrencilere şeker ikramında bulundu.

Tören, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Kamçı Gaziantep 29 Ekim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title