Haberler

Cumhuriyet 95 Yaşında

Balıkesir'in Edremit, Bandırma, Manyas ve Dursunbey ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Balıkesir'in Edremit, Bandırma, Manyas ve Dursunbey ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Edremit'teki kutlamalar Edremit Kaymakamlığı'nda tebriklerin kabul edilmesiyle başladı. Ardından Şehit Hamdibey Meydanı'ndaki kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Aytaç ve Belediye Başkanı Kamil Saka, tören alanında bulunanların bayramını kutladı.

Sırmalı, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'i armağan eden Büyük Önder Atatürk'ü, aziz şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını söyledi.

Cumhuriyetin ilanının milletin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Sırmalı, şöyle konuştu:

"95. gurur yılına ulaşan Cumhuriyetin başarıları, savaştan çıkmış, yanmış, yıkılmış, yokluklar içindeki bir ülkenin demokratik bir rejimle nereden nereye gelebileceğini en güzel biçimde gözler önüne sermektedir. Türkiye Cumhuriyeti yok edilmek istenen bir milletin bağımsızlığına kavuşmak, yeni bir devlet oluşturmak amacıyla giriştiği savaşın sonucunda kurulmuştur. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet, Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve birikimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir."

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, Edremit Belediyesi Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi sundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından tören resmi geçitle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Balıkesir Edremit Güncel Haberler

title