Haberler

Cumhurbaşkanlığı'ndan 367 Açıklaması

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Görüşmesi Sırasında 'Cumhurbaşkanı Seçimi İçin Toplantı Yeter Sayısı Olarak 367 Milletvekilinin Bulunmasına Gerek Olmadığı' Şeklinde Yorumlanabilecek Bir Söylemde Bulunmadığı Bildirildi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sırasında ''Cumhurbaşkanı seçimi için toplantı yeter sayısı olarak 367 milletvekilinin bulunmasına gerek olmadığı'' şeklinde yorumlanabilecek bir söylemde bulunmadığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

''Gazetelerde, Sayın Cumhurbaşkanımızın (Cumhurbaşkanı seçimi için toplantı yeter sayısı olarak 367 milletvekilinin bulunmasına gerek olmadığı) görüşünde olduğu yolunda haberler yer almakta ve kimi köşe yazılarında bu konu işlenmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan'la görüşmeleri sırasında yukarıda belirtildiği gibi yorumlanabilecek bir söylemde bulunmamışlar; kısaca, 367 toplantı yeter sayısı için Anayasa'nın 96. maddesinde öngörülen değişiklikle sorunun aşılmış olacağını belirtmişlerdir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title