Haberler

Antalya'da Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Kutlandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası AK Parti Antalya İl Başkanlı binası önünde kutlama yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugün sadece Antalya'nın ya da Türkiye'nin sevinmediğini, Gazze'deki, Suriye'deki, İslam alemindeki tüm mazlumların sevindiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası AK Parti Antalya İl Başkanlığı binası önünde yüzlerce partilinin katılımıyla kutlama düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrağı taşıyan partililer, müzik eşliğinde halay çekip eğlendi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, burada yaptığı konuşmada, bugün Antalya'da bir destan yazıldığını, Recep Tayyip Erdoğan'ın 12'nci cumhurbaşkanı olarak ilan edildiğini söyledi.

Seçimin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Türel, "Bugün sadece Antalya sevinmiyor, bugün sadece Türkiye sevinmiyor. Bugün Filistin'de, Gazze'deki mazlumlar seviniyor, bugün Suriye'deki mazlumlar seviniyor, bugün İslam alemindeki bütün garipler seviniyor" dedi.

Türk halkının ilk defa cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanarak tarih yazdığını dile getiren Türel, bugün yeni Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın seçildiğini belirtti.

Yaklaşık 4 ay önce yapılan yerel seçimleri hatırlatan Menderes Türel, halkın desteğiyle kendisinin yeniden göreve geldiğini kaydetti. 4 ayda çalışmalarını sürdürdüklerini ve Antalya'daki oy oranını yüzde 36'dan yüzde 42'ye çıkardıklarını söyleyen Türel, "Yüzde 6 oy artışı ile Başbakanımızı Çankaya'ya yolcu ettik" ifadesini kullandı.

Türel, Erdoğan'a Antalyalıların büyük destek verdiğini, AK Parti'nin bugüne kadar yapılan seçimlerde Antalya'da alınan oy oranına göre en yüksek oyla Çankaya'ya uğurlandığını bildirdi.

Bu zaferin arkasında kapı kapı dolaşan teşkilat üyelerinin, seçim kurullarında bekleyen sandık görevlilerinin, gizli kahramanların bulunduğuna işaret eden Türel, "Türkiye'nin tarihi yeniden yazılıyor, yeni Türkiye tarihteki altın harflerle hedefine doğru emin adımlarla iler. Milli irade, milli güç, hedef 2023. Biz siyasete başladığımız ilk günden itibaren önce Allah'a inandık, güvendik, sonra milletimize güvendik, inandık. Hepinizden Allah razı olsun, bizleri mahçup etmediniz, tarih yazdınız" diye konuştu.

Kendileri açısından her başarının başka bir başarı için basamak olduğunu anlatan Türel, 2015 yılında yapılacak genel seçimleri hatırlattı ve bu seçimler için de destek istedi. Türel, hep birlikte daha büyük zaferlere imza atılacağını, Türkiye'nin 202 büyük Türkiye'ye büyük liderlerle ilerleyeceğini kaydetti.

Bugün sadece Recep Tayyip Erdoğan'a oy verenlerin değil, oy vermeyenlerin de bütün Antalya'nın, bütün Türkiye'nin ve dünyanın kazandığını ifade eden Türel, "Bu zaferin tüm gizli kahramanlarını, mimarlarını alınlarından öpüyorum, 12'nci cumhurbaşkanımız hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"Dünyaya mesaj verdiniz"

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de muhalefetin ittifakına rağmen milletin adamının cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığını belirtti.

Ne zaman seçim olsa o günü bayram gibi kutladıklarını anlatan Köse, Antalyalıların Erdoğan'a önemli bir destek verdiğini vurguladı.

Oy oranının yüzde 6 arttığına işaret eden Köse, şöyle konuştu:

"Öyle bir iş başardınız ki öyle bir seçim yaptınız ki dünyaya bir mesaj verdiniz. 'Biz İstiklal Marşı bilmeyeni cumhurbaşkanı yapmayız, İstiklal Marşı bilmeyenden başkomutan olmaz' dediniz, İstiklal Marşı'nı bilen, ruhunu bilen bu milletin içinden çıkmış milletin adamını cumhurbaşkanı seçtiniz."

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana kazanan bir parti olduğunu dile getiren Tütüncü, bugünkü seçimi sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın değil, tüm insanlığın, İslam aleminin kazandığını söyledi.

Konuşmaların ardından parti binası önünde toplanan vatandaşlar, resmi olmayan sonuçlara göre 12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasını dinledi. - Antalya

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Menderes Türel Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title