Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'ün Kabulü

Gül, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar ile milli motosikletçi Sofuoğlu'nu kabul etti Milli motosikletçi Sofuoğlu: "(Cumhurbaşkanı Gül) bana 'Türkiye'de niye büyük markalar sana d...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ile bu sezon Dünya Süpersport Şampiyonası'nda ikinciliği garantileyen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nu kabul etti.

Federasyon Başkanı Uçar ile Sofuoğlu, Tarabya Köşkü'ndeki görüşmeye motosikletleriyle geldi. Köşkteki kabul 45 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından Federasyon Başkanı Uçar ile milli motosikletçi Sofuoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Federasyon Başkanı Uçar, Sofuoğlu'nun, İstanbul ve Fransa etaplarındaki şampiyonluklarının ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün kendilerini davet ettiğini belirtti.

Sofuoğlu'nun son 5 yarışın 4'ünü kazanarak dünya ikincisi olmayı garantilediğini hatırlatan Uçar, Cumhurbaşkanı Gül'e federasyonun çalışmalarından bahsettiklerini kaydetti.

Uçar, "Motosiklet Federasyonu olarak Hakkari, Tunceli, Bingöl ve Malatya'da gerçekleştirdiğimiz yoğun eğitimlerden bahsettik ve gerek Hakkari'de gerekse Kayseri'de yapmayı planladığımız yarış pistleriyle ilgili, hem kendilerinden destek istedik hem de bilgi arz etmiş olduk. Dolayısıyla tekrar tekrar kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kenan Sofuoğlu

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini 2 etap önce aradığını ve moral verdiğini dile getirerek, yaptıkları görüşmeyi şu sözlerle aktardı:

"İstanbul Park'ı kazandık, hemen yarıştan 10 dakika sonra telefon etmişti. 'Tebrik için artık seni bekliyorum' demişti. Daha sonra Fransa yarışım vardı. Fransa'da birinci oldum. Geldiğimde kendisine ilk önce şunu söyledim; 'telefonunuzdan beri yarışların hepsini kazanıyorum' dedim. Bu sezon istediğim gibi gitmedi, şampiyonluğu kaybettim ama son 5 yarışın 4'ünü kazandım. Özellikle şu dönemdeki yarışlarım çok iyi gidiyor. 2014 ve 2015'le ilgili planlarımı sordu. Federasyonumun ve Bakanlığımın verdiği destekle Dünya Şampiyonası'nda en iyi takımlarda yarıştığımı anlattım. Bana 'Türkiye'de niye büyük markalar sana destek çıkmıyor, sahip çıkmıyor?' gibi bir sorusu oldu. Ben de tabi Türkiye'de şu anda motorsporlarının durumundan bahsettim. İstanbul Park'taki yarış videosunu beraber izledik. Yarış videosundan etkilendi, hoşuna gitti. Tekrar tekrar tebrik etti."

Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'e, "Eğer tekrar Türkiye'de yarışırsam kupayı sizin elinizden almak isterim" dediğini de belirtti. Sofuoğlu, İstanbul Park'ta kullandığı 3 kasktan birini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a, birini bu görüşmede Cumhurbaşkanı Gül'e hediye ettiğini, diğerini de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a takdim etmeyi istediğini dile getirdi.

Sofuoğlu, yarış kariyerine ilişkin ise şu bilgileri verdi:

"Bu sezon 14 etaplık şampiyonanın 13 etabını bitirdik. Son bir tane İspanya etabı kaldı. Genel klasmanda ikinciliği garantiledim. Bu sezon şöyle bakmak lazım; motorsporu olduğu için her şey yaşanabilir. İlk üçte bitirmek her zaman iyidir. Tabii ki şampiyon olmak isterdim ama şunu söylemek isterim, sezonumun en önemli yarışı İstanbul Park'tı. İlk defa Türkiye'de yarışacaktım. İlk kez bir Türk sporcu orada yarışacaktı. Bu şekilde bu yarışı kazanmak benim için dünya şampiyonluğunu kazanmak kadar önemliydi. Daha önceki yıllarda yarışlar yapıldı ama gerçek anlamda yarışı kazanacak bir sporcu yoktu. Bu şekilde bir ilk oldu. İstanbul Park'ı kazanmak önemliydi, İstanbul Park'ı kazandık. Şampiyonayı da ikinci bitirdik. Bence kötü bir sonuç değil. Federasyonumuz da bu sonuçtan memnun. Herkes memnun. 2014'te anlaşmaları yapmak üzereyiz, inşallah 2014'te aradığımız şampiyonluğu alırız."

"Kocaeli'nden motosikletle geldiniz. Trafiği nasıl buldunuz?" şeklindeki soru üzerine ise Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisinden özel isteği üzerine motosikleti tercih ettiğini dile getirdi. Sofuoğlu, İstanbul'dan gidiş yönünde yoğunluk olduğunu ancak motosiklet kullandığı için dönüş yolunda sıkıntı yaşamayacağını ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Bekir Yunus Uçar Kenan Sofuoğlu Abdullah Gül Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title