Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: "Görev Süremle İlgili Bir Şey Söylemem"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresine ilişkin "Ben bu tartışmaların hiçbirine girmedim Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresine ilişkin "Ben bu tartışmaların hiçbirine girmedim.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresine ilişkin "Ben bu tartışmaların hiçbirine girmedim Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresine ilişkin "Ben bu tartışmaların hiçbirine girmedim. Görev süremle ilgili bir şey söylemem. Bu konuyla ilgili karar neyse bir an önce netleşmesini çok arzu ederim çünkü yakışık almayan bir durum ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Gül, Kanal 24'te katıldığı yayında, gazetecilerin görev süresi ve sonrasına ilişkin görüşlerinin ne olduğuna ilişkin sorularını yanıtladı. Görev süresiyle ilgili öngörülebilirliğin çok önemli olduğunu, bunu birkaç yıl önce de söylediğini anımsatan Gül, görev süresinin 5 yıl mı, 7 yıl mı olduğuna ilişkin tartışmaların hiçbirine girmediğini dile getirdi. Gül, Cumhurbaşkanı olarak görev süresiyle ilgili bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

"Yapılan tartışmalar bazen o noktaya geliyor ki, beni siyasetin bir parçası gibi görüp konuşanlar çok oluyor" diyen Gül, "Halbuki ben cumhurbaşkanı olduktan sonra siyasetin içinden gelmiş, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı yapmış, parti kurucusu olmuş bir kişi olmama rağmen cumhurbaşkanlığını, siyasetin dışında tutmak için olağanüstü bir çaba gösterdim" dedi. Bunu kamuoyunun takdir edeceğini anlatan Gül, "Ben bunu gösterirken, herkesin de bu dikkati göstermesini isterim makam açısından" ifadesinde bulundu. Gül, "Bu konuyla ilgili karar neyse bunun da bir an önce netleşmesini çok arzu ederim çünkü yakışık almayan bir durum ortaya çıkıyor" dedi.

Prensibinin "hangi görevi yapıyorsam, o görevi hakkıyla yapmak" olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Onun dışında hiçbir şey düşünmedim" dedi. Bugün de cumhurbaşkanı olarak, cumhurbaşkanlığı gibi çok sorumlu ve onurlu bir görevi hakkıyla yapmanın dışında bir şey düşünmediğini dile getiren Gül, "Daha da açık söyleyeyim, siyasetle ilgili herhangi bir hesabım da yok. Bunun da bilinmesini isterim" dedi.

Cumhurbaşkanlığından sonra kariyerini nasıl devam ettireceğine sorulması üzerine Gül, hayatta emekliliğe inanmadığını söyledi. Gül, "Tekrar söylüyorum, siyasi bir beklenti ve hesap içinde değilim. Zihnimi meşgul eden böyle bir konu söz konusu değil" dedi.

Siyasette her kademede bulunduğunu ve cumhurbaşkanı konumuna geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, "Benim bundan sonra yapacağım şeyler gayet belli. Siyaseti yaptım ve geldim" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title