Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara'nın Başkent Oluşunun Yıldönümü Nedeniyle Mesaj Yayınladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti Olmasının, Kurtuluş Savaşı'nın Yönetim Merkezi Seçilmesi Kadar İsabetli ve İleri Görüşlü Bir Adım Olduğunu Söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olmasının, Kurtuluş Savaşı'nın yönetim merkezi seçilmesi kadar isabetli ve ileri görüşlü bir adım olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara'nın başkent oluşunun yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında; tarih boyunca Anadolu'daki uygarlıkların uğrak ve kavşak noktası olan Ankara'nın, Atatürk önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı'nda üstlendiği rolle, milli bir merkez konumuna yükseldiğini belirten Gül, "Ankara, bağımsızlık mücadelesinde üstlendiği tarihi rolün karşılığını 'başkent' olarak almıştır. Şüphesiz Ankara'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olması, Kurtuluş Savaşı'nın yönetim merkezi seçilmesi

kadar isabetli ve ileri görüşlü bir adımdır" dedi.

Ankara'nın, yüce Meclis'in kararıyla 'başkent' seçilmesinin, aynı zamanda milli egemenliğe dayanan Cumhuriyet'in kurulmasının da habercisi olduğunu kaydeden Gül, "Ankara'nın bugün, modern şehir kimliğiyle dünyanın önemli başkentlerinden biri durumuna gelmesi, ülkemizin gelişmesi ve Cumhuriyet'in ulaştığı seviyeyi göstermesi bakımından önemlidir. Ankara'nın 'başkent' oluşunun yıldönümünü tebrik ediyor, vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum" dedi.

(BK-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title