Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şefki Hakyemez, "İnşallah Türkiye daha güçlü olma noktasında bu terör sorunundan kurtulur" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şefki Hakyemez, "İnşallah Türkiye daha güçlü olma noktasında bu terör sorunundan kurtulur" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Vali Kızılcık, Türkiye'nin en önemli probleminin çözümünde, Akil İnsanlar Heyeti'nin sivil inisiyatif olarak çok büyük sorumluk aldığını, çok büyük cesaret örneği gösterdiğini belirterek, "Barışın, kardeşliğin, huzurun daha da kavileştirilmesi hususunda çaba sarf ediyorsunuz. Bu husustaki düşüncelerinizi, bu sürecin güzelliğini insanlarımızla paylaşmak için zamanınızı hiçbir menfaat beklemeden ayırıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yusuf Şevki Hakyemez ise bugüne kadar Türkiye'nin terör sorunundan kurtulması yönünde atılan bir adım olduğunu ifade ederek, "Bu çerçevede biz de bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bu güne kadar 11 ili ziyaret ettik. Trabzon onikinci ilimiz. Aynı zamanda memleketim olması hasebiyle ayrı bir yeri var. Bölgede ağırlığı olan bir il" dedi.

Bugün gerçekleştirecekleri çalışmalarda, Trabzon'un çok değişik görüşlerini ifade eden insanlarını davet ettiklerini anlatan Hakyemez, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onlarla bu süreci değerlendireceğiz. İnşallah Türkiye daha güçlü olma noktasında bu terör sorunundan kurtulur. Sorunlarımızı silahın olmadığı ortamda, siyaset alanında, demokratik yollardan hareketle birlikte konuşuruz. Türkiye'nin pek çok sorunu var. Bu sorunların içersinde çözülemeyecek olanı yoktur. Öncelikle bu sorunları konuşmak gerekiyor. Bizler de illerde bunu sağlamaya çalışıyoruz. Hükümetin başlattığı süreci Karadenizliler, Trabzonlular nasıl değerlendiriyorlar, nasıl görüyorlar- Bu bizim için önemli. Bu yüzden Trabzon'da toplantı yapıyoruz."

Ziyarette, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin, Sekreter Fatma Benli ile grup üyeleri Yıldıray Oğur ve Oral Çalışlar da yer aldı. - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Bölgesi Recep Kızılcık Trabzon Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title