Haberler

Sivas'ta koronavirüs geçiren iki kişide ani işitme kaybı görüldü! Uzman isimden uyarı geldi

Güncelleme:

Sivas'ta koronavirüs hastalığını atlatan iki kişide ani işitme kaybı görülürken, gelişmeyle ilgili uyarılarda bulunan Doç. Dr. Adnan Ekinci, "Çınlama ve işitmede azalma görülmesi durumunda hemen bir KBB hekimine müracaat edilerek detaylı bir kulak muayenesi yapılmalıdır" dedi.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ekinci, koronavirüs geçirmiş hastalarda önemli bir sağlık sorununun ortaya çıktığını açıkladı. Ekinci, Sivas'ta koronavirüs geçirmiş iki hastada ani işitme kaybı görüldüğünü söyledi.

Dr. Adnan Ekinci, ani işitme kaybının son zamanlarda korona virüs geçiren hastalarda görülmeye başlanmasına dikkat çekerek, "Ani işitme kaybı çok nadir görülen ve son 3 gün içerisinde kulaklarda ani bir şekilde işitmenin kaybolmasıdır. Bu durum, genellikle geçirilmiş çeşitli viral enfeksiyonlar veya kullanılan birtakım ilaçlar nedeniyle gelişebilir. Ani işitme kaybı çok nadir görülmesine rağmen, son zamanlarda koronavirüs geçiren hastalarda görülmeye başlanması dikkatleri çekmektedir. Koronavirüs geçiren hastalarda tek taraflı veya iki taraflı kulakta ani şekilde dolgunluk, çınlama ve işitmede azalma görülmesi durumunda hemen bir KBB hekimine müracaat edilerek detaylı bir kulak muayenesi yapılmalıdır" dedi.

KORONAVİRÜS TEDAVİSİ GÖREN İKİ HASTADA ANİ İŞİTME KAYBI GÖRÜLDÜ

Dr. Ekinci, klinikte koronavirüs nedeniyle tedavi gören iki hastada ani işitme kaybı görüldüğünü belirterek, "Koronavirüs hastalarında ani işitme kaybının nedeni halen net değil ancak koronanın kulağı ve işitme sinirini besleyen damarları tıkaması sonucu oluştuğu düşünülmektedir. Ayrıca işitme sinirinin direkt olarak virüsle enfekte olması da etkili bir rol oynamaktadır. Koronavirüs hastalarında işitme kaybı daha çok ayakta tedavi gören hastalarda tanı konulmasına rağmen özellikle yoğun bakımda yatan hastalarda daha ciddi problemler nedeniyle işitme kaybı biraz daha göz ardı edilebilmektedir. O nedenle yoğun bakım hastalarında da kulaklarda işitme kaybı olması durumunda derhal bir işitme testi yapılması gerekmektedir. Sivas'ta kliniğimizde koronavirüs nedeniyle tedavi gören iki hastada ani işitme kaybı görülmüştür. Hastalarımız genç hastalardı ve koronavirüs tedavisi bittikten sonra yaklaşık 10 günlük periyotta kulaklarında tek taraflı total işitme kaybı olduğunu tespit ettik. Bu hastalarda erken tanı koymak ve erken tedaviye başlamak çok önemli. Özellikle sinir Steroid tedavisi başlanması gerekiyor. Bizde ki iki hastamızın bir tanesinde erken tedavi ile steroid tedavisi ile işitmesi düzelmesine rağmen diğer hastamız tedaviye rağmen dirençli bir şekilde tedaviye cevap vermedi ve kalıcı bir işitme kaybı gelişti. Bu hastalarda steroid tedavisine dirençli durumlarda hiperbarik oksijen tedavisi uygulanabilir" şeklinde konuştu.

Sivas'ta koronavirüs geçiren iki kişide ani işitme kaybı görüldü! Uzman isimden uyarı geldi

"İŞİTME KAYBI KALICI OLABİLİR"

Dr. Ekinci, ani işitme kaybının hastalarda nadiren de olsa kalıcı olabileceğine değinerek, "Bu hastalarda işitme kaybının tedavi ile birlikte düzelmesi yaklaşık 1 ayı bulmakta. O nedenle tedaviye ısrar etmek gerekiyor. 1 aylık steroid tedavisine rağmen düzelmeyen durumlarda alternatif tedavi yöntemleri denenebilir. Fakat ortalama 1 ay içerisinde genelde işitmesi tamamen normale dönüyor. Hatalarda tüm tedavi yöntemlerine rağmen hastalarda çok nadiren kesinlikle düzelmeyen hastalarımız oluyor. Tabi koronavirüs yeni bir hastalık olduğu için bunun uzun dönem etkileri şuan araştırılmadı. Fakat ani işitme kayıplarında çok nadiren de olsa kalıcı işitme kaybı yaşayan hastalarımız mevcut "dedi.

Sivas'ta koronavirüs geçiren iki kişide ani işitme kaybı görüldü! Uzman isimden uyarı geldi

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT

Koronavirüs geçiren hastaların hangi durumlarda hastaneye başvurması gerektiğine değinen Dr. Ekinci, "Koronavirüs geçiren hastalar hastalığın başlangıcında da işitme kaybı geçirebilirler veya tedavi bittikten sonra hatta koronavirüs testi negatif olduktan 2-3 hafta sonra bile işitme kaybı görülebiliyor. O nedenle özellikle koronavirüs geçiren hastalarımız kulaklarında ağrı, basınç hissi, çınlama ve özellikle işitme kaybı olması durumunda derhal bir kulak burun boğaz hekimine müracaat edip gerekli muayenesi yapılması lazım. İşitme testi yaptırması gerekiyor. Tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar olumlu sonuç elde etmek mümkün. Ama eğer aksatılırsa özellikle işitme kaybı geliştikten ilk 3 gün içerisinde tedavi başlanması çok önemli.3 günden sonra yapılacak tedavinin çok fazla yüz güldürücü etkisi olmuyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Ekinci Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500

Yorumlar (9)

başka başka belirtilerde var:

ankaradan geçerken kulağın çınlaması , yozgattan geçerken sol elin kaşınması, izmire gigerken gözün seğirmesi , antalyada tatildeyken hıçkırık tutması , bursada yediğin balıktan kılçık çıkması , havada uçan kuşların zikzak çizerek uçması , hapşırdığımızda gözümüzden yaş gelmesi , evden çıkarken anahtarı içerde unutmamız , ütüyü fişte unutmamız muslukları açık unutup çarşıya çıkmamız , kaynananın tam tatile çıkarken gelmesi okadar çok belirtiler varki saymakla bitmez .

10
5
yanıtYanıtla
CEM:

2019 yılında koronavirüs benzeri hastalık geçırenlerde bu belirtilerin çoğu vardı. Hasta takip sisteminden bu görülebilir. O zamanlar ne KBB ne Göğüs hastalıkları bölümü vs bunları çakmadı. Çoğuna KOAH dendi ve geçiştirildi. Ta ki Çin ve DSÖ açıklayıncaya kadar

3
0
yanıtYanıtla
Ahmed:

Yahu yeter artık korku vermeyi bırakın 6 sene önce grinden sonra duymama başladı doktor grib olunca bazen böyle olabilir dedi 1hafta ilaç kullandım geçmedi iğne ile su aldılar ve tekrar duyma başladı bunun Koronavirüs ile alakası yok şimdi gribin verdiği yan etkilerin adı koronavoldu halka korku verenler bunun vebalini nasıl ödeyecekler

2
0
yanıtYanıtla
halk:

Demekki hiç doğru dürüst bilgi verilmiyor bize.

1
0
yanıtYanıtla
ZEYTİNBURNU:

karın ağlarılarım başladı daha sonra karnım birden bire şişip her yediğimi kusmaya başladım daha sonra kalbimin olduğu kısım sol kısmıma ağrılar girdi bu ağrılar devam ederken nefes alamamaya başladım bende olan belirtiler bu 5gündür eve kapattım kendimi geçmesini bekliyorum

1
0
yanıtYanıtla
sami:

İnşallah çabucak sağlığına kavuşursun

yanıt1
yanıt0
546:

allah sağlık sıhhat versin amin

1
0
yanıtYanıtla
elcin:

bu hastane guvenlik personeli degil mi iyi oynayin...

1
0
yanıtYanıtla
elcin:

hastane guvenlik personeli cok tanidik geldi yakindan bakinca iyi oynayin...

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title