Haberler

Çorum Fen Lisesi Öğrencisinden Büyük Başarı!

Güncelleme:

Tbmm'nin 90. Kuruluş Yılı Etkinliği Çerçevesinde Düzenlenen Kompozisyon Yarışmasında Çorum İl Birincisi Tilbe Gocuklu

Tbmm'nin 90. Kuruluş Yılı Etkinliği Çerçevesinde Düzenlenen Kompozisyon Yarışmasında Çorum İl Birincisi Seçilen Tilbe Gocuklu ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN, Çorum Fen Lisesi Müdürü Süleyman ATCIOĞLU ve Edebiyat Öğretmeni Sabri SALMAN, Vali Nurullah ÇAKIR'ı makamında ziyaret etti.

Vali Nurullah ÇAKIR, TBMM'nin Açılışının 90. Yılı Etkinlikleri kapsamında ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan kompozisyon yarışmasında Çorum birincisi seçilen, Çorum Fen Lisesi öğrencisi Tilbe GOCUKLU'yu bu büyük başarısından dolayı tebrik etti.

Öğrencilerimizin çevreden gerekli ilgi ve desteği gördüğü taktirde, farklı yeteneklerini de ön plana çıkararak, başarıya ulaşabileceğinin altını çizen Vali Nurullah ÇAKIR, bunun en güzel örneği olarak Tilbe GOCUKLU'yu gösterdi. Vali Nurullah ÇAKIR, "Fen ve teknoloji yuvası olan fen liselerinden de edebiyatçı çıkabilir" diyerek başarılı öğrenciye kitap hediye etti.

TBMM'nin davetlisi olarak Ankara'ya giderek, ödülünü TBMM Başkanı Mehmet Ali ŞAHİN'in elinden alan ve bu başarıyı yakalamasında Edebiyat Öğretmeni Sabri SALMAN'ın büyük desteği olduğunu söyleyen Tilbe GOCUKLU, bu süreç içerisindeki duygularını ve izlenimlerini şöyle ifade etmektedir: "İlkler... Hayatımın ilklerini yaşadım o gezide. İlk defa Meclise gittim. İlk defa demokrasinin has kokusunu tattım ve ilk defa 81 ilden can kucakladım. Her şeyden önce bu vatanın evladı olmanın gururunu bir kez daha tattım.

Birbirinden güzel insanlarla sohbet ederek gerçek anlamda düşüncelerimi paylaşabilme şansına eriştim ve bu esnada Ankara'nın birbirinden güzel yerlerini gezerek Başkentin keyfini çıkardım. Geleceğim ile ilgili kararlar belirledim bu gezide ve bu vatan için çalışma isteğimi, şevkimi gün geçtikçe arttırdım… Bir öğrenci olarak yalnız olmadığımı ve benim gibi birçok arkadaşım olduğunu fark ettim ve mükemmel dostluklar kurdum…

Devlet büyüklerimle tanıştım, en önemlisi TBMM'ye gittim ve Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Ali ŞAHİN ile tanışma fırsatı buldum. Tek kelimeyle harika günler geçirdim."

Vali Nurullah ÇAKIR, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tilbe GOCUKLU' ya bundan sonraki öğrenim hayatında başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title