Haberler

Çorum'daki Koyun ve Keçi Sahiplerine 1 Milyon 202 Bin 500 TL Teşvik Ödemesi

keçi desteklemeleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 736 üreticiye 1 milyon 202 bin 500 TL ödeme yapıldığını açıkladı.

keçi desteklemeleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 736 üreticiye 1 milyon 202 bin 500 TL ödeme yapıldığını açıkladı.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Çorum'un küçükbaş hayvancılıkta üretim merkezi olması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Anaç Koyun-Keçi Teşvik kapsamında bulunan hayvanlara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 15 TL teşvik ödemesi yapıldığını dile getiren Avcı, teşvik primlerinin üreticilerin hesaplarına yatırıldığını belirtti. Avcı, primlerin ödenmesinde katkıda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlükleri yetkililerine teşekkür etti.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak hazırladıkları projeler hakkında da bilgi veren Avcı, yürütülmekte olan "Halk Elinde Akkaraman Koyunu Islah Projesi" kapsamında 6 bin adet koyun ve 300 adet koç talebinde bulunduklarını belirterek, Çorum'un Akkaraman ırkı koyunların üretim merkezi haline gelmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Avcı, "Akkaraman koyunu halk elinde ıslahı amacıyla damızlık koç havuzu oluşturulması projesi ile halk elinde ülkesel küçükbaş hayvan ıslahı projesi kapsamında Çorum'da Akkaraman ırkının döl verimi ve büyüme özellikleri bakımından ıslahını, yetiştiricilerin damızlık koçlarla karşılanmasını, damızlık değeri yüksek ve özelliklerinin yavrularına yüksek oranda aktarabilen koçların yetiştirilerek yetiştiricilere sunulmasını hedefliyoruz. Kıl keçisinin ıslahı ile projesi ile 100'e yakın işletmemizde bulunan 22 bine yakın kıl keçisi mevcudumuzla ilimizin de bu kapsamda değerlendirilerek projeye dahil edilmesi için girişimde bulunuldu. Çevre illerde de her yıl mutat olarak yürütülmekte olan yüzde 50 üretici ve yüzde 50 İl Özel İdaresi katkılı Akkaraman ırkı koyun ıslah projesi amacıyla damızlık koç alımı projesine müracaat ilgili resmi kurumlarla ortaklaşa bir şekilde yürütülmektedir" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title