Haberler

Çorum'da Kene Endişesi

Çorum'da Bir Gün Arayla 2 Kişinin Kene Isırması Sonucu Bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (Kkka) Hastalığına Yakalanarak Hayatını Kaybetmesi Paniğe Neden Oldu

Çorum'da bir gün arayla 2 kişinin kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanarak hayatını kaybetmesi paniğe neden oldu Çorum merkeze bağlı Turgut köyünde bekçilik yapan Seyit Yalçınkaya kene ısırması sonucu KKKA virüsü kaparak hayatını kaybetti.

Dün Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Küçük Hırka köyünde çobanlık yapan 5 çocuk babası Osman Cenik'in de kene ısırması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bugün de Turgut köyünde kene ısırması sonucu üç çocuk babası, köy bekçiliği yapan Seyit Yalçınkaya(52) hayatını kaybetti.

Turgut köyünde arazide uyuyan ve kasığından kene ısıran ancak bir hafta boyunca farkında olmayan Seyit Yalçınkaya, bir süre sonra fenalaştı. Ateşi yükselen ve sürekli istifra eden Yalçınkaya, burnu ve dişlerinin kanamaya başlaması üzerine 28 Mayıs 2008 tarihinde Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkikler sonunda kene tarafından ısırıldığı belirlenen Seyit Yalçınkaya Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedildi. Yapılan tetkiklerde KKKA hastalığı bulgusuna rastlanan Yalçınkaya'nın ısrarla kene tarafından ısırılmadığını söylemesi üzerine yapılan incelemede kasık bölgesinde tamamen derinin altında bulunan bir adet kene bulunarak çıkartıldı. Kaldırıldığı hastanede 3 gün boyunca hayatta kalma mücadelesi veren Yalçınkaya dün gece hayatını kaybetti.

Seyit Yalçınkaya'nın ölüm haberi köyde büyük üzüntüye neden olurken, köye gelen sağlık görevlileri cenazenin toprağa verileceği mezarlıkta ilaçlama yaptı. Bir pikapla Çorum'a getirilen Yalçınkaya'nın cenazesi daha sonra Turgut köyüne götürülerek kılınan cenazenin namazının ardından sağlık ekiplerinin gözetiminde toprağa verilirken, mezarlık kireç dökülerek dezenfekte edildi.

Seyit Yalçınkaya'yı arazide uyurken kenenin ısırdığını belirten, Köy muhtarı Hüseyin Taş, köy bekçiliği yapan Seyit Yalçınkaya'nın yaklaşık 14 gün önce kene tarafından ısırıldığının tespit edildiğini belirterek, "Seyit hastalanmış. Ancak soğuk algınlığı zannederek doktora gitmemiş. Fenalaşınca doktora gitti. Ancak hastaneye gittiğinde dişlerinden ve burnundan kan geliyordu. Kene ısrdıktan sonra kontrol konusunda geç kalmış" dedi Eniştesi Ahmet Bekar ise, müdahale konusunda geç kaldıklarını belirterek, "Seyit Yalçınkaya hastaneye gittiğimizde 10 gün geçmişti ve burnundan kan geliyordu. Bize ısrarla kene ısırmadığını söyledi ancak kan bulgularında hastalığa rastlanınca Samsun'da yapılan inceleme sonucunda kasık bölgesinde deri altından bir kene çıkarılmış. Kene tamamen deri altına girdiği için Çorum'da yapılan incelemede bulunamamış" şeklinde konuştu.

Fikret ve Ali Ekber Yalçınkaya ile Rüşen Taş adında üç çocuğu bulunan Seyit Yalçınkaya'nın köyde bekçilik yaptığı ve fazla bir gelirinin bulunmadığı öğrenildi.

(ES-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title