Haberler

Çorum: Çorum'da Yerel Yönetimler:

Çorum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, içme sularının amaç dışı kullanılmaması için vatandaşların bilinçlenmesi gerektiği vurgulandı.

Çorum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, içme sularının amaç dışı kullanılmaması için vatandaşların bilinçlenmesi gerektiği vurgulandı.

Her geçen gün kişi başına kullanılan su gereksiniminin arttığı ve buna karşılık özellikle içme sularının karşılandığı yeraltı ve yüzeysel su kaynaklarının plansız, kaçak ve aşırı faaliyetlerle sanayileşmenin sonucu tehdit altında olduğu belirtildi. Şu an itibariyle yeterli miktarda bulunan içme suyu kaynaklarının yok olmaması ve gelecekte herhangi bir sıkıntıya düşülmemesi için herkesin ihtiyacı kadar su tüketmesinin ve her türlü çevre kirliliği konusunda hassas davranması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Her geçen gün kişi başına düşen su tüketim oranı artmaktadır. Herkes ihtiyacı kadar su tüketmelidir. Sanayileşmeyle birlikte giderek artan yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının kirliliği, içme suyu kaynaklarının azalmasına neden olmaktadır. Bu da gelecekte insanlığı tehdit edebilir" denildi. Gelecek yıllarda Türkiye'de ve dünyada içme suyu sıkıntısı çekilmemesi için vatandaşların bilinçli bir şekilde su tüketmelerinin önemine değinilen açıklamada Çorum'da şu ana kadar içme suyu sıkıntısının yaşanmadığı ifade edildi.

Hayrat çeşmelerinde araç ve halı yıkayan vatandaşlara uyarılarda bulunularak insanların içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan hayrat çeşmelerinde bu tür davranışların sergilenmemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, hayrat çeşmelerinin amaç dışı kullanılmasının insanlık suçu olduğu belirtildi. Açıklamada daha sonra şöyle denildi:

"Bu çeşmeler hayır sahibi kişiler tarafından içme suyu amaçlı olarak yaptırılmıştır. Başka bir amaç için kullanılması kesinlikle düşünülemez. Hayrat çeşmelerinde halı ve araç yıkayanlara çevreyi kirletmekten ve su sarfiyatına sebep olmaktan para cezası verilecektir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title