Haberler

Çocukları ile Bahçede Oynarken Et Yiyen Bakteri Kapan Adamın Parmakları Kesildi

İngiliz adam, çocukları ile oynarken bahçedeki çiçeklerin üzerine düştü et yiyen bakteri kaparak komaya girdi. Parmakları kesilen adam günler süre yaşam mücadelesi sonrası hayata geri döndü.

İngiltere'de çocukları ile evinin bahçesinde oyun oynayan 59 yaşındaki Philip Pike, bir gül çalısının içine düştü. Parmaklarında küçük çizikler oluşan adam durumu ciddiye almadı ancak kaptığı et yiyen bakteri yüzünden parmaklarını kaybetti, ölümden son anda kurtuldu.

BAZI PARMAKLARI KESİLDİ, DEVAMI DA GELEBİLİR

Bahçede çocuklarıyla su savaşı yaparken et yiyen bakteriden kapan ve nekrotizan fasiit isimli hastalığa yakalanan adam, iki hafta boyunca komada kaldı. Kalp pili takılmak zorunda kalınan talihsiz baba, el ve ayak parmaklarının bazılarını kaybetti. Olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen hala ilaca bağlı bir hayat süren adamın başka parmakları da kesilme tehlikesi ile karşı karşıya.

YÜRÜMEYİ TEKRAR ÖĞRENDİ

Hastaneden çıktıktan sonra yürümekte zorlanan adam, yürümeyi tekrardan öğrenmek zorunda kaldı.

ÖLÜMCÜL BİR BAKTERİ

Nekrotizan fasiit, cildin, kasların ve organların altındaki dokuyu etkileyen bir bakteriyel enfeksiyonla başlar. Nispeten küçük bir yaralanmayla başlayabilir ancak kan zehirlenmesi ve organ yetmezliği nedeniyle yaşamı tehdit eder hale gelebilir. Hastalıktan etkilenen dokuların kesilip çıkarılması tedavinin bir parçasıdır. Her beş vakada bir veya iki civarı ölüm ile sonuçlanır.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Komik - İlginç Sağlık Dünya Haberler

500

Yorumlar (29)

Veysel karakoç:

Peygamber efendimiz bir gün otururken önünden bir cenaze geçer müslüman cenazesi ayağı kalkar peşinden bir cenaze daha geçer sahabe derki efendim o bir gayri Müslüm cenazesi idi neden ayağı kalktınız peygamber efendimiz derki sonuç itibari ile insan dı . Kısacası böyle polemiklere girip insanları ayrıştırmayın arkadaşlar hepimize yazıl günah 40 sene solcu sağcı olarak bizi bölmeye çalıştılar 30 senedir pkk olarak bölmeye çalıştılar Alevi Sünni olarak bölmeye çalıştılar . Vel hasıl kelam insana insan olduğu için değer verin kimin ne yaptığı önemli değil

72
3
yanıtYanıtla
isim:

peygamber müslüman olmayan birinin cenazesine saygı göstermese o göstermediği için bizdemi göstereceğiz.

yanıt0
yanıt7
Şenay:

Allah korusun.Allah şifa versin

64
2
yanıtYanıtla
AKÇA:

ÂMİN

yanıt21
yanıt2
adanali efendi hüsnü:

BETER OL INGILIZ

2
55
yanıtYanıtla
Misafir:

sen beter ol adana ayısı geri yobazı

yanıt1
yanıt2
misafir:

bu ülkenin çoğu yobaz nedense yabancı diye kötü eleştiriler var kendi başınada gelse iyi olurmu ? böyle insanlar olduğu müddetçe bu ülke glişmez

yanıt1
yanıt0
Müberra:

Yazıklar olsun ya merhamet Müslümanın kalkanıdır ne yazık ki cahiller çok ülkemizde bir dakika sonra ne olucagımız belli değil ne oldum değil ne olacağım demeli Rabbim yardımcı olur inşallah

43
3
yanıtYanıtla
Gul kokusu:

Allah şifa versin ingiliz diye birsuru kotu yorum yapılmış cok yazik adamin icini biliyomusunuzda boyle seyler yazıyorsunuz iyi bi babaki cocuklariyla bahceye oynamaya cikmis hanginizin babasi ssizle cocukken oynadı eminim cogunuzun babasi sizi azarlamaktan baska bisey yapmadi bu adam ingiliz ve buyuk ihtimalle müslüman da degil ama ben yinede Allah sifa versin diycem cunku o bi baba onun iyilesmesi için başında bekleyen evlatları var turk milleti ne ara bu kadar kotu oldunuz????????

39
1
yanıtYanıtla
~yulaf:

Turkiye dede var bu vakalar.sadece tanimafigimiz ve gormedigimiz icin haberiniz olmuyr.vefat eden de var bu bakteri yuzunden.toprakta bulunuyr.tetenos kuduzda.salyasi akan kuduz bir kedi kopek vb kesik yeriniz varsa bu kirli toprakla temad edince sizde tetenos kuduz et yiyen bakteri kapatsiniz.

27
2
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title