Haberler

    Çocuk Gelini Öldüren Kocaya Müebbet Hapis Cezası

    Güncelleme:

    Nikahsız 6 yıl yaşadığı 19 yaşındaki eşini, izinsiz köfte patates yaptığı için 40 yerinden bıçaklayarak öldüren kocaya, müebbet hapis cezası verildi.

    İstanbul Fatih'te resmi nikahsız 6 yıl yaşadığı 19 yaşındaki kadını, iki çocuğunun önünde 40 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Zülfikar Bakıryapan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa ayrıca küçük çocuğa "cinsel istismar" suçundan da 12 yıl hapis cezası verildi.

    AVUKATI TAHLİYESİNİ İSTEDİ

    İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Zülfikar Bakıryapan ile taraf avukatları katıldı.

    Sanık avukatı Sait Sağlam, "Müvekkilim, eylemi tahrik altında gerçekleştirmiştir. Bu bakımdan cinsel saldırı suçundan beraatine, öldürme suçunda ise tahrik altında işlediği kabul edilerek lehe hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum. Ayrıca müvekkilimin hükümle birlikte tahliyesini istiyorum" diye konuştu.

    Bakıryapan ise son sözünde "Belirtmek isterim ki, Allah katında eylemden çok pişmanım" dedi.

    2 SUÇTAN CEZASI KESİLDİ

    Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Zülfikar Bakıryapan'ın, Mahmure Karakule ile 1 Ocak 2006'da gayrı resmi şekilde evlendiğini belirterek, sanığı "Mahmure Karakule'ye cinsel istismarda bulunmak" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Savcı, bu suç için 4 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemişti.

    Mahkeme heyeti, sanık Bakıryapan'ı "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına mahkum etti.

    KÖFTE PATATES YÜZÜNDEN

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 1993 yılının nisan ayında doğan Mahmure Karakule'nin, 2006'da şüpheli Zülfikar Bakıryapan tarafından rızasıyla kaçırıldığı anlatılarak, çiftin o yıl Fatih'te birlikte yaşamaya başladığı ve 2007 ile 2011 yıllarında iki çocuklarının olduğu belirtilmişti.

    Zülfikar Bakıryapan'ın, Mahmure Karakule'ye kötü muamelede bulunduğu, zaman zaman çeşitli bahanelerle ev içerisinde kavga çıkarıp dövdüğü öne sürülen iddianamede, 17 Temmuz 2012'de şüphelinin bilgisi haricinde patates köfte yaptığı gerekçesiyle Karakule ile kavga ettiği, bu sırada mutfaktan aldığı bıçakla Karakule'yi yaklaşık 40 kez bıçaklayarak öldürdüğü kaydedilmişti.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (8)

    MİLLİ:

    Benim anlamadığım şu.Ortada bir suç var bir bıçak değil 40 bıçak darbesi tamamda bu nasıl bir vicdanki avukatı tahliye talebinde bulunuyor.Kabul cinnet geçirdi pişman ama tahliye talebide normal değil değermi üç kuruşa.

    20
    0
    yanıtYanıtla
    muzooo:

    sana yakışan kendini imha etmektir

    20
    0
    yanıtYanıtla
    Ömer Yesar,:

    Sen ve senin gibi cahil hayvanlar hala bu ülkede maalesef sürüyle var...sizler peki karınızdan birşey yapmak için izin alıyor musunu?Bu ne cahillik...Bu ne ilkellik bu devirde!üstelik de çocuk yaşta kızla evleniyor hem de imam nikahı ile...kadını hizmetçisi köle olarak gören zihniyetteki bütün insan üncanı verile böyle pislikleri yok etmek lazım kesinlikle...hepsi de cehennemin dibine gider inşaallah!

    11
    0
    yanıtYanıtla
    GERCEKCI:

    NE MANYAKLAR VAR YAHU INSAN KILIGINDA DOLASAN MAHLUKAT

    10
    0
    yanıtYanıtla
    eski toprak:

    bu ülkede hukuk sistemi falan yok.arap ülkeleri bizden iyidir.40 yerinden bıçaklayarak öldürüyor avukatı tahliyesini istiyor.tahrik altında yaptığını söylüyor yazık cok yazık.bu ülkede hukuk mukuk yok kardeşim.

    6
    0
    yanıtYanıtla
    ipek:

    kısasa kısas hak oldu artık bu memlekette

    4
    0
    yanıtYanıtla
    albay:

    asin bunu ibrete alem icin

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Suç:

    Kimi suçlayacaksın? O yaşta evleneni mi ? buna izin vereni mi ? cahil adamı mı onu cahil bırakan yaşamımı ? kız evlilikten kaçsa namus derler buldukları ilk adama verirler kaçmasa kendi istedi derler sormaz bile sonra ölünce adam öldürdü olur. Adama ne demeli uçkur sevdasına evlenir hayattan bir haber zoru gördü mü kafayı yer keser ana baba desen anca konuşur hayata hazırlamaz.... CEHALET OKULLA DEĞİL HAYATTA KALMAKLA GİDERİLİR.

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title