Haberler

Cizre'ye Gidemeyen Hemşire: Yaralılar Ulaşmak Mümkün Değil

Güncelleme:

Batmandan Cizre'ye giden gönüllü sağlık ekibi arasında bulunan hemşire Bahar Sönecek, yaralılara ulaşmanın mümkün olmadığını belirtti.

Cizre'ye alınmayan hemşire konuştu: Bodrum katta ölümü bekliyorlar

Bir evin bodrum katındaki yaralıları almak için Batman'dan Cizre'ye giden ancak 3 gün boyunca ilçeye giremedi.

TTB ve SES üyesi 14 gönüllü sağlıkçı da yaşananlara tepki gösterdi.

SES Batman Şubesi'nden hemşire Bahar Sönecek, "En insani hakların bile savaş koşullarında engellendiğini görüyoruz. Sivillere yönelik bir saldırı var ve göz göre göre insanlar ölüme terk ediliyor. Biz sağlıkçıların dokunulmazlık hakkı olmasına rağmen bu savaş ortamında kendi işimizi yapamıyoruz ve şüpheli sıfatıyla hedef alınıyoruz. Biran önce devlet yetkililerinin sağlık koridorunu açmasını talep ediyoruz" dedi.

"ISRARLA İLÇEYE ALINMADIK"

Hemşire Bahar Sönecek, Cizre'ye gidiş amaçlarını "Ankara Tabip Odası, İstanbul Tabip Odası, Diyarbakır Tabip Odası ve SES Şubesi, Batman Tabip Odası ve SES Şubesi üyeleri olarak gönüllü arkadaşlarla Cizre'ye doğru yola çıktık. Amacımız Cizre'de bodrum katında ölüme terk edilen yaralıları kurtarabilmek, yardım etmekti" diyerek anlattı. Cizre'ye gidiş yolunca birçok engellemelerle karşılaştıklarını kaydeden Sönecek, "Kesinlikle geçişimize izin verilmeyeceğini bütün geçişlerin yasaklandığını ifade ettiler. Biz orada beklerken sivil geçişlere izin veriliyordu. Bu da demek oluyordu ki, bu yasak biz sağlıkçılar için geçerliydi. Oraya ulaşmamız engellendi. İzin vermeyeceklerini üstüne basa basa söylediler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title