Haberler

Cinsel Sağlık Eğitimine Kadınlardan İlgi

Sivas Sağlık Müdürlüğü Tarafından Merkeze Bağlı Yakupoğlan Beldesinde Cinsel Sağlık Eğitimi Verildi.

Sivas Sağlık Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Yakupoğlan beldesinde cinsel sağlık eğitimi verildi.

Anne ve Çocuk Sağlığı Planlama Şube Müdürlüğü Gençlik Danışma Merkezi Doktoru Derya Alan Yıldırım, belde kütüphanesinde toplanan kadınlara, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara yakalanmamak veya yakalanma risklerini azaltmak için uygulanacak yöntemler hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların son 20 yılda arttığını, dünyada da bu konuda ciddi sorunlar yaşandığını belirten Yıldırım, “Türkiye gelişmekte olan bir ülke olduğu için bu sorun önemli. İnsanlar toplumdan dışlanma korkusu ve çekinceleri nedeniyle doktora başvurmuyorlar” dedi.

Bu nedenle hastaların daha geç fark edildiğini, fark edildikten sonra da sağlık masraflarının arttığını ifade eden Yıldırım, cinsel yolla bulaşan hastalıkları herkesin bilmesi gerektiğini söyledi.

Güvenli cinsel ilişkinin önemini de anlatan Yıldırım, AIDS ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar konusunda halkın yeterli bilgisinin bulunmadığını, bu kapsamda eğitim toplantılarının halkın bilinçlendirilmesinde önem taşıdığını kaydetti.

Güvenli ve sağlıklı cinsel hayat konusunda toplumsal bilincin oluşturulması ve kondom kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini anlatan Yıldırım, aile planlaması konusunda kadınlara bilgi verdi.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitim toplantısına, belde ilköğretim okulunda eğitim gören bazı kız öğrenciler de katıldı.

Daha sonra Sivas Sağlık Müdür Yardımcısı Vakkas Özmercan da kadınlara iyotlu tuz kullanımının önemini anlattı. Yakupoğlan Beldesinde iyotlu tuz kullanımının neredeyse hiç olmadığını ifade eden Özmercan, iyodun vücut gelişimi için önemli olduğunu, zeka seviyesini artırdığını belirtti.

İyotlu tuzun guatr hastalığından da koruduğunu anlatan Özmercan, kadınlara iyotlu tuz dağıtarak, bundan sonra yemeklerinde mutlaka iyotlu tuz kullanmalarını istedi. Daha sonra erkeklere cinsel yolla bulaşan hastalıkları anlatan Özmercan, erkeklere ayrıca prezervatif dağıttı.

Eğitim programına Yakupoğlan Belde Belediye Başkanı Ahmet Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 6 erkek katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title