Haberler

Çine Mevlana Camisi'nin Temeli Atıldı

Çine'de Karakollar Köyü Kır Mevkisi'nde, Mevlana Camisi'nin temel atma töreni dualar eşliğinde ve kurban kesilerek gerçekleştirildi.

Çine'de Karakollar Köyü Kır Mevkisi'nde, Mevlana Camisi'nin temel atma töreni dualar eşliğinde ve kurban kesilerek gerçekleştirildi.

Kabataş Köyü Kazaklar Mahallesi Camisi İmam Hatibi Sinan Bakırcı'nın öncülük yaptığı ve Karakollar Köyü Muhtarı Yalçın Kavak ve köy halkının desteklediği Mevlana Camisi'nin temeli atıldı.

Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve köylülerin katıldığı temel atma töreni, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çine Merdin Camisi Müezzini Kayyımı Durmuş Ali Kavak'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, yaptığı konuşmada, "Müftümüzle beraber Çine'de üçüncü camimizin temelini atıyoruz. Bunların ikisini bitirdik ve hizmete açtık. Bunu da en kısa zamanda bitirip hizmete açarız" dedi.

Çine Müftüsü Mehmet Aslan ise camilerin insan yaşamındaki önemine değinerek,

"Bu camimiz de bir eksikliği gidermek üzere inşa ediliyor. Merkezde bir camimiz var ama buraya uzaklığı bir kilometreden fazla. Camiler sadece ibadet yapma yeri değil, aynı zamanda birer kültür merkezi olarak da değerlendirilmeli. Camiler toplum için vazgeçilmez değerlerdir" diye konuştu.

Caminin yapımı için öncülük yapan Kabataş Köyü Kazaklar Mahallesi Camisi İmam Hatibi Sinan Bakırcı da, "Bir yürüyüşe başladık. Bu yürüyüşün sonunda buraya kadar geldik. Halkımızın katkısı ve desteğiyle bugün temelini attığımız camimizi tamamlayarak içinde namaz kılmak üzere tekrar toplanmayı diliyorum" dedi.

Caminin 209 metrekare alanda iki katlı olarak inşaa edileceği, ilk katında sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanın yer alacağı, üst kısımın ise ibadet alanı olacağı bildirildi.

Yapılan konuşmaların ardından Mevlana Camisi'nin temeli kurban kesilerek ve dualar eşliğinde atıldı.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Enver Salih Dinçer Kabataş Kavak Çine Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title