Haberler

Cimnastik Sporunun Temelleri İlkadım'da Atılıyor

Samsun'da, İlkadım Belediyesi'nin Hizmete Açtığı ve Bin 400 Sporcu ile 11 Farklı Branşta Spor Eğitimi Verdiği Kapalı Spor Salonunda 5-12 Yaş Arası Yaklaşık 250 Sporcuya Cimnastik Antrenörü Çağdaş Kerkür Tarafından Eğitim Veriliyor. Genelde Kız Sporcuların Ağırlıkta Olduğu Cimnastik Sporuna Ailelerde Yoğun İlgi Gösteriyor. Isınma Alıştırmalarıyla Başlayan Eğitimler, Temel Cimnastik Hareketleri...

Samsun'da, İlkadım Belediyesi'nin hizmete açtığı ve bin 400 sporcu ile 11 farklı branşta spor eğitimi verdiği kapalı spor salonunda 5-12 yaş arası yaklaşık 250 sporcuya cimnastik antrenörü Çağdaş Kerkür tarafından eğitim veriliyor. Genelde kız sporcuların ağırlıkta olduğu cimnastik sporuna ailelerde yoğun ilgi gösteriyor. Isınma alıştırmalarıyla başlayan eğitimler, temel cimnastik hareketleri, branşa yönelik sıçrama çalışmaları, esneklik, denge, koordinasyon ve beceriye yönelik hareketlerle, temel motorik özelliklerin (kuvvet, sürat, dayanıklılık) gelişimini amaçlayan alıştırmalar, eğitsel oyunlar ve kondisyon çalışmalarıyla sona eriyor. Yaklaşık iki saat süren eğitimlerle minik sporculara cimnastik sporu sevdirilerek sporun Samsun'da canlanmasını ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. İlkadım Belediyesi Kapalı Spor Salonu’na giderek minik sporcuların çalışmalarını izleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, tüm sporcularla tek tek ilgilendi. Her bir sporcuya ayrı ayrı ilgi gösteren Başkan Erdoğan Tok, cimnastik sporunun tüm spor branşlarının temelini oluşturan bir spor dalı olduğunu ve motor becerilerin gelişiminde tüm branşlara alt yapı hazırlayacak bir özellik taşıdığını kaydetti.

(SAM-SA)

24.12.2007 18:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title