Haberler

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Sıra Kavgası Ölüme Sebep Oldu

Hatay'ın Reyhanlı İlçesine Bağlı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Tır Kuyruğunda Yaşanan Sıra Kavgası Sonrası Meydana Gelen Trafik Kazasında 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi de Yaralandı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda TIR kuyruğunda yaşanan sıra kavgası sonrası meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yapılan modernizasyon çalışmaları nedeniyle günlerce Türk ve Suriye tarafında kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri arasında sıra yüzünden kavga çıktı. Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Suriye'nin Bab-El Hava Gümrük Kapısı'nda çıkan kavgada aracı taşlanan Serdar Nakliyat'a ait henüz ismi belirlenemeyen TIR sürücüsü, aracıyla olay yerinden kaçarken yolda park halinde sıra bekleyen Ali Saz ve ağabeyi Ahmet Saz'a çarparak, Ali Saz'ın ölümüne Ahmet Saz'ın ise ağır yaralanmasına neden oldu. Ahmet Saz, Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazadan sonra araç sürücüsünün, Suriyeli yetkililere teslim olduğu öğrenildi.

Olayın meydana gelmesinin ardından açıklamada bulunan bazı nakliyat firması yetkilileri, yaşanan olaya, Gümrük Müsteşarlığı'nın 26.03.2007 tarihli yazısında bozulabilir gıda taşıyan araçların haricinde, sanayi mamulü taşıyan tenteli araçlara çıkışın kapatılması yolundaki genelgenin neden olduğunu savunarak, "Bu genelge nedeniyle Sanayi mamulü ile yaş sebze taşıyan firmalar arasında bir ayrıcalık yaratıldı ve Hatay'daki nakliye firmaları arasında dostluk ve dayanışmanın bozulmasına neden oldu. Suriye tarafında günlerce beklemek zorunda kalan bazı TIR sürücüleri, Suriyeli gümrük yetkililerine rüşvet vererek ön sıralarda yer alıyor. Bu durum da böyle istenmeyen olayların yaşanmasına neden oluyor" dediler.

(OK-HT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title