Haberler

CHP Örgütlerine "Kurultay Sürecini Demokratik İşletin" Mektubu

CHP'de Tartışmalı Kurultay Süreci Devam Ederken, Adı Genel Başkan Adayları Arasında Gösterilen Demokratik Değişim Hareketi Lideri Eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay, Parti Örgütlerine Bir Mektup Gönderdi. Tomanbay Mektubunda, Parti Yönetiminin Kurultay Sürecini Anti Demokratik Uygulamalarla Yürüttüğün Belirterek, "Demokratik Yarış" Çağrısında Bulundu.

CHP'de genel başkanlık yarışına hazırlanan eski Ankara Milletvekili ve Demokratik Değişim Hareketi lideri Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, parti örgütlerine bir mektup gönderdi ve "demokratik yarış" çağrısı yaptı.

Tomanbay, CHP il, ilçe ve belde örgütlerine gönderdiği mektupta, yaşanan seçim yenilgisinden ardından başlayan kurultay sürecinde kargaşa ve çekişmelerin devam ettiğini belirtti. Kurultay sürecinin başlaması ile muhalefetin yanında yer alan pek çok il ve ilçe başkanının görevden alındığını hatırlatan Tomanbay, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı eleştirdi. Tomanbay, Sav'ın, kurultay delegelerinin belirlenmesi açısından önem taşıyan il kongreleri öncesinde ilçe kongrelerine müdahale ettiğini kaydetti.

Parti içinde yaşanan çekişmelerin, Baykal'ın sağ kolu olarak bilinen Ankara Milletvekili Eşref Erdem'in istifasına yol açtığını vurgulayan Tomanbay, Demokratik Değişim Hareketi olarak kurultay sürecinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

-TÜRKİYE'NİN PARTİSİ OLMAK AMAÇLANMALI-

CHP'de kurultayların demokratik ortamlarda Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmek ve CHP'yi iktidara taşıyacak başkan ve yönetimini seçmek için toplandığını belirten Tomanbay, "Bu tür bir yaklaşım 1980 öncesinde Türkiye'nin partisi olarak yüzde 42 dolayında oy almamıza ve halkımızla bütünleşerek, ülkemizin her ilinden milletvekili çıkarmamıza yol açmıştı" dedi. Tomanbay mektubunda şunları dile getirdi:

"2008 Mart ayında yeni bir olağan kurultaya giderken ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu hepimiz biliyoruz. Yaklaşan kurultayımızın rejimimiz, ülkemizin selameti ve sorunlarımıza üretilecek çözümler açısından ne denli büyük bir öneme sahip olduğu ortadadır.

Kurultaya hazırlık sürecinde her aşamada yapılacak delege ve yönetici seçimlerinin bireysel ve grupçul çıkarlarla değil, aksine ülkemizin yaşamsal çıkarları dikkate alınarak demokratik bir ortamda gerçekleştirilmesi esas olmalıdır. Böyle bir yaklaşım parti içi ortak aklın çalıştırılmasına, partililer arasında barış ve dayanışmanın tesis edilmesine ve ülke çıkarları doğrultusunda politikalar üretilerek, ülkeye hizmet edecek bir ortamın oluşturulmasına ve özlenen başarıya yol açacaktır.

Açıktır ki uzun bir süreden beri parti içi seçimlerde yaşanan bu usulsüzlükler ve yapılan haksız uygulamalar Sayın Baykal ve aday olan ve olmayan kusur ortaklarını iş başında tutmak içindir. Bu yaklaşım partimizi yıllardır başarıya hasret hale getirmiştir. Partimizin seçimlerdeki başarısızlığının altında yatan en büyük neden budur.

Bu uygulamaların bedelini demokratik ve laik rejimimize dönük sıkıntılar olarak bizler ödemekteyiz ve ilerde de çocuklarımızın ödeyeceği açıktır. Yaklaşan seçimlerde partimizi başarısızlığa mahkûm ederek, başta parti içi seçimlerin ilk sorumluları olan siz başkanlarımız olmak üzere, tüm partililerimizi ve ülkemizi hüsrana götürecek bu suça bundan sonraki süreçlerde engel olmanızı diler sevgi ve saygılarımızı sunarız." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title