Haberler

CHP: "Merkez Solun Yolu Açıldı"

CHP:

Solda Beklenen Birleşme Meclis Muhalefet Kulisinde Heyecan Yarattı. CHP Genel Merkezi'nde Deniz Baykal'ın Açıklamalarını Meclis Kulisinden İzleyen CHP'li Milletvekilleri Birbirlerini Tebrik Etti. Milletvekilleri 22 Temmuz Seçimlerinde CHP'nin Oy Patlaması Yaşayacağını Savundu.

Solda beklenen birleşme Meclis muhalefet kulisinde heyecan yarattı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın CHP Genel Merkezi'ndeki açıklamalarını Meclis kulisinden izleyen CHP'li milletvekilleri birbirlerini tebrik etti. Milletvekilleri, 22 Temmuz seçimlerinde CHP'nin oy patlaması yaşayacağını savundu.

CHP'liler, beklenen solda birleşmeyi ANKA'ya değerlendirdi.

GEÇ KALINMIŞ BİRLEŞME

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç:

"Bu dönemde Türkiye için geçikmiş bir birliktelik. Yıllar önce yapılması gereken süreci şimdi yaşıyoruz,siyasi riskleri göğüsleyerek Cumhuriyet ilkeleri etrafında küresel gerçekler karşısında yaşanan olumsuzlukların üstesinden gelmek için bir sosyal ve ekonomik karşı koyuş programı ortaya koyacaktır. Milleti mutlu, devleti güçlü, köylüsü üreten, sanayicisi ulusal politikalarıyla desteklenen, bağımsız, onurlu bir Türkiye iddiasında yaşama geçilecektir."

BİRLEŞME SİNERJİ YARATTI

CHP İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş:

"Toplumsal bir beklentiye kayıtsız kalınamazdı. Çok büyük heyecan yarattı. Türk politikasına çok büyük bir etki yaratacak. Merkez solun yolu açıldı. Dilerim ki kendilerini solda kabul eden partiler bu anlaşmanın anlamını kavrasınlar. Katkıda bulunsunlar. Güçlü bir sola odaklanmak için ilk adım atıldı. Bu birileşme bazı kesimlerde bir sinerji yarattı. Rahatlık yaratacak."

OY PATLAMASI YAŞANACAK

CHP Adana Milletvekili Ziya Yergök:

"Toplumsal talep oldu, oluştu,Cumhuriyet mitingleri bu birleşmede çok önemli bir rol oynadı. Talepler karşılanmış oldu. Diğer taraftan 2002 seçimlerinde 10 milyona yakın insan sandığa gitmedi. Bu seçmenin dörtte üçü CHP'ye oy verecek kesimdi. Ancak, soldaki ayrışım ve bölünme sandığa yansıdı, Ve bu seçmen oy kullanmadı. 22 Temmuz seçimlerinde bu kararsız oylar sandığa yansıyarak bir patlama yapacaktır. Geniş bir katılım olacak. İki partinin toplam oyunu aşan bir sonuç çıkacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel
Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });