Haberler

CHP'li Sarı: AKP Kindar ve Dindar Mücahitler Yetiştirmek İstiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "AKP 17 milyon çocuğumuzu ve ailelerini, kindar ve dindar mücahitler yetiştirme amacına alet etmeye çalışmaktadır" dedi CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "AKP 17 milyon çocuğumuzu ve ailelerini,"...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "AKP 17 milyon çocuğumuzu ve ailelerini, kindar ve dindar mücahitler yetiştirme amacına alet etmeye çalışmaktadır" dedi CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "AKP 17 milyon çocuğumuzu ve ailelerini, kindar ve dindar mücahitler yetiştirme amacına alet etmeye çalışmaktadır" dedi.

Sarı yazılı açıklamasında, milli eğitim sisteminin tüm ülke gereksinimlerini kapsayan bütünlükçü özelliğinden ve öğrenim birliği ilkesinden koparıldığını, bilimsellikten uzak yöntemlerle davranan ehil olmayan ellere bırakıldığını savundu. Sarı, "AKP her alanda olduğu gibi eğitim alanında yaptığı yıkıcı icraatıyla, reform adı altında her şeyi eline yüzüne bulaştırarak, sistemi kaosa sürüklemiştir. Ülkemizin geleceği ve umudu olan çocuklarımız, geri dönüşü ve sonuçlarının telafisi olmayan bir sürece itilmiş, gelecekleri karartılmıştır" dedi.

AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar, sosyal hakları yok sayan; sağlık hakkı eğitim hakkı gibi halkın temel haklarını ortadan kaldıran, ticaret konusu yapan, kar amacıyla davranan "yeni liberal dönüşüm" politikalarının inançlı savunucusu ve kararlı uygulayıcısı olduğunu ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Eğitim alanı da, AKP'nin aymazlıkla pazarladığı bu alanların başında gelmektedir. AKP, okulları bir işletme, öğretmenleri kapıkulu, öğrencileri de müşteri olarak gören bir anlayışa göre eğitim sistemini düzenlemiştir.

AKP, yeni düzenlediği, dizayn ettiği eğitim sistemi aracılığı ile çağdaş değerler ve becerilerle donanmış, gelecekte dünya uygarlığına katkı yapacak yurttaşlar yetiştirme yerine, 17 Milyon çocuğumuzu ve ailelerini, kindar ve dindar mücahitler yetiştirme amacına alet etmeye çalışmaktadır."

-"AİLELER ONAYLARI OLMADAN ÇOCUKLARINI İMAM HATİP ÖĞRENCİSİ OLARAK BULUYOR"

Sarı, AK Parti'nin bütün enerjisini eğitim sistemini dönüştürmeye ve "partizanca kadrolaşmaya" harcadığını ileri sürerek, "800 bin eğitim emekçisi öğretmen AKP'nin okulları kendi arka bahçesi haline getirmek niyetinin, mağdurları olmuştur. Dört dörtlük eğitim reformu sonrasında, kadro fazlası olan öğretmenlerin yaşadığı sorunlar, insan haklarını ve bilimselliğin sınırlarını zorlayan bir nitelik kazanmıştır" dedi.

Okulların açılmasıyla ortaya çıkan tablonun eğitim sisteminin içler acısı halini bütün çıplaklığıyla ortaya koyduğunu ifade eden Sarı, şöyle devam etti:

"Geçen yıl, tüm itirazlara rağmen dayatılan, Serbest Kıyafet Yönetmeliği, halkımızın akılcı ve sağduyulu tepkisiyle uygulamadan düşmüştür.

Okullarda derslik sıkıntısı had safhadayken, bir binada birden çok okul açılmıştır. Sözde Anadolu Lisesi olan okullarda, yabancı dil öğretmeni yokken, 3 bin 500 kişi, din bilgisi ve ahlak kültürü öğretmeni olarak istihdam edilmiştir. Aileler istekleri ve onayları olmadan, çocuklarını imam hatip öğrencisi olarak bulmaktadır.

Sınav sonuçlarına göre okullara yerleştirme konusu, iflas etmiş bir yönetim anlayışını ve güven vermeyen bir işleyişin varlığını göstermektedir. Doğru bilgilendirme yapılmadan başlatılan ön kayıt işlemleri, başvurulan okulların yapmakla yükümlü olduğu onay işlemi yapılmadan gerçekleştiğinde hak kayıplarına neden olmaktadır. Ülkemizin ve çocuklarımızın gereksinimi, bilimsel yöntemlere, çağdaş değerlere ve ülke gereksinimlerine göre biçimlenmiş; çocuklarımızı özgür bireyler olarak yetiştiren bir eğitimdir."

-"YÖK ÖZGÜR, AKILCI VE ELEŞTİREL DÜŞÜNCEYİ YOK ETMEYE YÖNELDİ"-

Sarı, artık hükümet politikaları doğrultusunda ve Başbakanın talimatları ile davrandığını gizleme gereği duymayan YÖK'ün, şimdi de özgür, akılcı ve eleştirel düşünceyi yok etmeye yöneldiğini savundu. YÖK'ün son olarak İlahiyat Fakültelerinde felsefe derslerini kaldırdığını ve İlahiyat Fakültelerini adında fakülte olan yeni medreselere dönüştürdüğünü ifade eden Sarı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi içindeki Arapça öğreten bölümlerin İlahiyat Fakültesi içine alınmasının da bu medreseci anlayışa dayalı olduğunu belirtti. Sarı, "AKP'nin ülkeyi enkaza dönüştüren yıkım politikaları, halkımızın yaşantısının her anında sonuçlarını hissettiği bir boyuta ulaşmıştır. Totaliter ve teokratik rejimlere ve otoriter yöneticilere yakışan bu uygulamalar, 21. yüzyılda demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye'ye yakışmamaktadır" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title