Haberler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bucak'ta Şoförlerin Çayını İçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur'daki mitingin ardından Bucak İlçesi'ne geçti.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur'daki mitingin ardından Bucak İlçesi'ne geçti. Bucak girişinde Oğuzhan Taşımacılar Kooperatifi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, şoförlerin çayını içti ve sorunlarını dinledi. Yurtdışına sevkiyat yapan TIR şoförü Ali Özdamar, kendilerine sahip çıkılmadığını öne sürdü. İran'da kullanılan mazot kartını Kılıçdaroğlu'na gösteren Özdamar, mazot fiyatının İran'da da yüksek olduğundan yakındı. Kemal Kılıçdaroğlu da, bu mazot kartını televizyonda göstererek TIR ve kamyon şoförlerinin sorununu dile getireceğini söyledi. Daha sonra Bucak Sanayi Sitesi'ni de gezen Kılıçdaroğlu, işletmeleri ziyaret ederek esnaf ve çalışanlarla selamlaştı.

Cumhuriyet Meydanı'nda parti otobüsünden vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte Türkiye'nin her yanında Bucaklı bir kamyoncu olduğunu, bugün ise kamyoncuların zor günler yaşadıklarını, maliyetlerini çıkarmak için kamyonlarında yakıt olarak 10 numara yağ yakmak zorunda kaldığını ifade etti. Sorunları bildiğini ve çözmek için yola çıktığını anlatan Kılıçdaroğlu, 'Diyorlar ki 'Türkiye büyüsün, istikrar sürsün. ' Eyvallah. Adil olursa hiç itirazımız yok ama birileri büyür, çiftçi, emekli, esnaf küçülürse olmaz. Ona itiraz ederizö dedi.

'BÖYLE BİR DÜZEN OLUR MU?'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben şunu kabul etmiyorum. 2, 5 aylık Kübra annesinin kucağınında açlıktan ölüyorsa ben bunu kabul etmiyorum. Bir kadıncağız 4 çocuğuna sabah kahvaltısı vermediği için intihar ediyorsa, ben bunu kabul etmiyorum. Okula gitmesi gereken bir çocuk çöpte kağıt toplarken kamyonun altında kalıp ölüyorsa ben bunu kabul etmiyorum. Benim kabul ettiğim nedir. Beraber üreteceğiz, herkes çalışacak, herkes üretecek. Fabrikaların bacası tütecek herkese iş, herkese AŞ olacak. "

Kemal Kılıçdaroğlu, süt üreticilerinin de zor günler yaşadığını, suyun bile sütten daha pahalı olduğunu kaydetti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Allah'ın suyu doğadan çıkacak şişeleyip satacaksınız, sütten pahalı olacak, bu düzen olur mu? Böyle bir düzen olur mu? Bu düzenin adına Recep Bey düzeni diyorlar. Bu düzeni bozacağız. Yerine halkın düzenini kuracağız. Hiçbir ailede çocuklar aç kalmayacak hedefimiz o" dedi.

'BAŞBAKAN YÜREKLİ ADAM OLACAK'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, geçmişte hangi partiye oy verirse versin herkesten oy istediklerini, herkese AŞ ve işin olduğu bir Türkiye'yi yaratmak istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 'Bir hükümet gidip, iktidar olmadan önce Amerika'dan icazet alırsa o hükümet size hizmet etmez, Türkiye'ye hizmet etmez. Bakın şimdi 'Efendim terörle mücadelede hiç kimse bize yardım etmedi... ' İcazet aldığı yerin büyükelçisi diyor ki, 'Senin söylediğin yalan arkadaş ben sana yardım ediyorum. ' Bir ülkenin başbakanını bir başka ülkenin büyükelçisi yalanlıyorsa ve sesini çıkarmıyorsa, susup yerine oturuyorsa, o bizim başbakanımız değildir. Bunu bilmenizi isterim. Bu ülkenin başbakanı yürekli adam olacak. Bu ülkenin başbakanı kimsenin önünde diz çökmeyecek. Bu ülkenin başbakanı Türkiye'yi uluslararası arenada onurlu bir devlet kimliğine kavuşturacak. Biz bunu istiyoruz. Herkesin güçlü olduğu bir Türkiye güçlüdür. 12 milyon 715 bin yoksulun olduğu Türkiye güçlü Türkiye değildir, büyük Türkiye değildir. ö

'ÇAY ISMARLAYIN YETER'

Bucak'a yeniden geleceğin sözünü veren Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi karış karış dolaşıyoruz. Çünkü biz yeni Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Halkıyla kucaklaşan Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Allah izin verir de Başbakan olursam, Bucak'a yine geleceğim, size verdiğim sözleri bir daha söyleyeceğim. Bu sözleri yerine getirmezsem beni burada protesto edeceksiniz. Bu sözleri yerine getirsem bana bir bardak çay ısmarlayın yeter" diyerek konuşmasını noktaladı.

Kılıçdaroğlu daha sonra Bucak Atatürk Stadı'ndan helikopterle Uşak'a hareket etti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title