Haberler

Cezayirli İşadamı Halife, Ülkesine Teslim Edildi

Güncelleme:

Cezayir'de "yüzyılın skandalı" olarak bilinen yolsuzluk davasının sanığı işadamı Halife'yi, İngiliz makamları ülkesine teslim etti.

Cezayir'de "yüzyılın skandalı" olarak bilinen yolsuzluk davasının sanığı işadamı Abdulmümin Refik Halife, İngiliz makamları tarafından ülkesine teslim edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 10 yıldan bu yana yaşadığı Londra'dan akşam saatlerinde ülkeye getirilen Halife, Cezayir Uluslararası Havaalanı'ndan başkent Cezayir'in batısında bulunan El-Belide ilindeki cezaevine gönderildi.

Havaalanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve işadamının gazetecilere gösterilmeden cezaevine götürüldüğü belirtildi.

Cezayir'de "yüzyılın skandalı" olarak bilinen yolsuzluk davasının bir numaralı sanığı Halife, devlet hazinesini 5 milyar dolar zarara uğratmak ve 3,2 milyar dolarlık harcamada bulunmakla suçlandığı davada gıyabında yargılanmış, El-Belide Ceza Mahkemesi tarafından Ocak 2007'de müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Aynı davada yargılanan diğer sanıklara ise 2 ila 20 yıl arasında değişen cezalar verilmişti.

Cezayir yönetimi, hakkındaki mahkeme kararının ardından, İngiltere'ye kaçan ve 2003'ten bu yana Londra'da yaşayan işadamının ülkesine iadesini talep etmişti. - Cezayir

Kaynak: AA / Güncel

Cezayir Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title