Haberler

Çevrecilerden Termik Santral Eylemi

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, Kazdağları'nın kuzey yamaçlarında 3 gün önce kamp kuran çevreciler, altın madeni çıkarılmasını ve termik santrali protesto etti.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, Kazdağları'nın kuzey yamaçlarında 3 gün önce kamp kuran çevreciler, altın madeni çıkarılmasını ve termik santrali protesto etti.Kazdağları'nda 25-27 Nisan tarihleri arasında kamp kuran çevreciler bugün (pazar) Evciler Köyü'nde 1500 çevre gönüllüsü ile bir araya gelerek, köylülerin açtıkları pazardan alışveriş yaptıktan sonra altın madenlerini ve Karabiga'daki termik santrali protesto etti. Protestoda "Kazdağları'ndan defolun", "Kazdağları bizimdir, bizim kalacak" ve "Termik santrale hayır" sloganları atıldı. Yeniköy Ekolojik Yaşam ve Tohum Derneği Başkanı Mustafa Ülgen yaptığı konuşmada, Kazdağları'nda altın madeni çıkarmanın doğaya ve köylüye hakaret olduğunu söyleyerek yerin üstünün, altından daha değerli olduğunu kaydetti. Ülgen, dünyanın en güzel kirazları ve elmasının bu coğrafyada yetiştiğini ifade etti ve "Bu doğayı katletmeyelim" dedi.Yöresel müzik gruplarının sunduğu dinleti ve tiyatrocuların gösterileriyle coşan çevreciler, yöre halkına keşkek ve pilav ikram etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bayramiç Evciler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title