Haberler

Çermik Helinamın Termal Tatil Köyü 1. Etap Kazı Çalışması Başladı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yapılması planlanan Helinamın Termal Tatil Köyü Örnek Devremülk ve Konferans Salonu yapım inşaatı 1.etap temel kazı çalışmalarına başlandı.
Çermikli işadamı Hamza Öner, 2009 yılında kendi ilçesinde yapmak...

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yapılması planlanan Helinamın Termal Tatil Köyü Örnek Devremülk ve Konferans Salonu yapım inşaatı 1. etap temel kazı çalışmalarına başlandı.

Çermikli işadamı Hamza Öner, 2009 yılında kendi ilçesinde yapmak istediği Helinanım Termal Tatil Köyü projesini hayata geçirdiği için mutlu olduğunu belirterek, toplamda 320 bin metre kare üzerine yapılacak olan Helinanım Termal Tatil Köyü projesinin 1. etap çalışmasını başlatıp, temel atımı için iş makineleri ile kazı çalışmalarına başladıklarını söyledi. Hamza Öner, Helinamın Termal Tatil Köyü'nde 3 bin konutluk devre mülkün hizmete sunulacağını, ayrıca 5 yıldızlı otel, spa merkezi, aqua park, konferans salonu merkezi, AVM ve fizik tedavi merkezi, ibadethaneler yapılacağını belirterek, Helinanım Termal Tatil Köyü, konum itibariyle tarihin tam ortasında yer aldığını söyledi. Öner, "Çermik Helinamın Termal Tatil Köyü projesinin 1. etap kazı çalışması 18 dönümdür. Bu kazı çalışması yaklaşık 2 ay sürecektir. 1. etap kazı çalışması yapıldıktan sonra, 2. etap kazı çalışmasına geçilecek. 1 ve 2.etap kazı çalışmalarından sonra 210 devre mülk inşaatına başlanacaktır" şeklinde konuştu.

Helinamın Termal Tatil Köyü Genel Müdürü Necip Yıldız, 1. etabın 2015 yılında hazır hale getirileceğini söyledi. Yıldız, "Helinamın Termal Tatil Köyü tam olarak 2019 yılında tamamen bitirilerek halkın hizmetine sunulacak. Artık Çermikli gençlerimiz iş aramak için batıya gitmeyecekler. Tatil köyünde 2 bin kişi istihdam edilecek. Daha önceki yıllarda Dicle Üniversitesi Çermik Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki turizm ve otelcilik bölümünün tekrar açılacağına inanıyoruz. Helinamın Termal Tatil Köyü Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en büyük projesidir. Ayrıca proje kapsamında 100 bin ağaç fidesi dikileceğini, kaplıca suyunu Helinamın Termal Tatil Köyü'ne taşımada son teknoloji kullanılacak" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Çermik Termal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title