Haberler

Cemal Kamacı, Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı'na Aday Olduğunu Söyledi

Türkiye Boks Federasyonluğu'nun 28 Ekim Tarihinde Yapılacak Başkanlık Seçiminde Aday Olduğunu Açıklayan AK Parti Kurucularından Eski Avrupa Boks Şampiyonu Cemal Kamacı, Gelen İstek Üzerine Federasyon Başkanlığına Aday Olduğunu Söyledi.

Türkiye Boks Federasyonluğu`nun 28 Ekim tarihinde yapılacak başkanlık seçiminde aday olduğunu açıklayan AK Parti Kurucularından eski Avrupa Boks Şampiyonu Cemal Kamacı, gelen istek üzerine federasyon başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Cemal Kamacı, Boks federasyonu başkanı Cemal Bey`in 20 yıldır gitmesini bilmediğini, boks seçimlerinde de hükümetin etkisinin kesinlikle olmasını istemediğini ifade etti.

Haftasonu tatili için memleketi olan Adapazarına gelen ve aday olmasıyla ilgili açıklama yapan Cemal Kamacı, ¨Boksta uğraşan bir sürü arkadaş ve daha önce aday olan üç arkadaşım geldi. ¨Ancak biz seninle boks federasyonunu ele geçiririz¨ diye bana talepte bulundular. Ben boks yaptığımı söyledim. Antreman yapıyorum. Ancak onlar ille de aday olacaksın dediler. Çünki başkan 20 yıldır buradan gitmek istemiyor. Ancak Cemal Kamacı gelirse ineceğini söylediler. İstişare ettiler ve bizde kabul ettik.¨ dedi.

Seçimlerde hükümetin AK Parti kurucusu olması nedeniyle adaylığını desteklediği yönündeki soruyu Kamacı şöyle cevap verdi:

¨Başbakanın boks federasyonu ile ne işi olabilir. Saçma sapan bir durum. Başbakan, Türkiye ile dünya ile uğraşıyor. Federasyon küçük mühim bir şey değil. Ben AKP`in kurucusuyum. Ama bu federasyonla hiç bağlantısı yok. Caner beyin başkanlığını biliyorsunuz. Başbakanın güzel bir sözü vardı. ¨Ben genel başkan olduğum zaman iki dönemden başka genel başkan olmayacağım¨ dedi. Caner Bey 2O yıldır burada iyi hizmet yaptı. Bu insan burada sevabıyla iyi iş yaptı. Ama sporda fevkalede iyi iş yapan kardeşlerimizin önünü açmak gerekir. Ben bu nedenle işe girdim. Ben eski şampiyon olarak iddialıyım.¨

Hedeflerinin büyük olduğunu da belirten Kamacı, ¨Caner beyden farklı bir düşüncemiz var. Türk boksunda tek tük şampiyon çıkıyor. Türkiye dünyada gerekli başarıyı alamadı. Ben daha iyisini yapacağımı iddia ediyorum. Çünkü Türkiye`de ilk defa biz bu işi yapıyoruz. Biz bu işin kitabını yazdık¨ şeklinde konuştu.

Kamacı, adının federasyon seçimlerinde dezavantaj mı yoksa avantaj mı olacağı yönündeki soruyu cevaplandırırken, seçimlerde oy kullanacak delegelerin devlet dairelerinde çalıştıklarını söyleyledi.

Kamacı sözlerini şöyle tamamladı; ¨Ben şöhret olarak zirveye çıktım. Bana federasyonu başkanlığı bir şey vermez. İsmimin orada olması önemli. Ben hizmet olarak işe bakıyorum. Daha önce 3 arkadaşımız aday oldu. Oy alamayarak yanımda yer aldılar. 220 delege var. Bunların hepsi devlet dairesine bağlı bağımlı antrenör, hatta genel müdür bile delege . Hükümetin seçimlerde etkisinin olmasını istemiyorum. Katiyen, istesem yaparım. Bakan benim arkadaşım. Başbakanı da biliyorsunuz. Çıkıp kendi ismimle bu seçimi alacağım¨

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title