Haberler

Çello Sanatçısı Sönmez, Fethiye'de Toprağa Verildi

Geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara'da 28 yaşında hayatını kaybeden çello sanatçısı Benyamin Sönmez için Muğla'nın Fethiye ilçesinde tören düzenlendi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara'da 28 yaşında hayatını kaybeden çello sanatçısı Benyamin Sönmez için Muğla'nın Fethiye ilçesinde tören düzenlendi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki törene, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ile Sönmez'in yakınları katıldı.

Sönmez'in ağabeyi olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sanatçısı Mehmet Sönmez, törende gözyaşları içerisinden yaptığı konuşmada, "Benyamin'in müziği ölmesine rağmen sürecek. Onun ezgileri yaşayacak"dedi.

Fethiye Merkez Yeni Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Sönmez'in cenazesi Çatalarık Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

-Benyamin Sönmez kimdir--

Sönmez, 1983 yılında Bremen'de doğdu. İlk çello eğitimine 14 yaşında başladı ve 17 yaşında ulusal çello yarışmasında birinci oldu. 2000 yılında İşsanat'da düzenlenen BBC Solistleri dizisinde yer aldı. Kısa bir süre Ankara Devlet Konservatuvarında eğitim gördükten sonra 2001 yılında Leipzig'de düzenlenen uluslararası Young Concert Artists yarışmasında Barenreiter ödülünü kazandı. Aynı yıl Yuri Bashmet'in desteği ile Stuttgart Müzik Yüksek Okulu'nda dünyaca tanınmış Rus çellist Prof. Natalia Gutman ile ilk profesyonel müzik çalışmalarına başladı.

Rostropovich'in, viyolonsel jenerasyonunun başarılı genç temsilcilerinden olarak nitelendirdiği Sönmez, ayrıca İngiltere'de Barok çellonun üstadı Anner Bylsma ile Bach'ın çello solo süitlerini otantik stilde çalışmıştır.

Davet edildiği önemli müzik festivalleri arasında Schleswig Holstein

(Almanya), Oleg Kagan Festivali (Almanya-Rusya), Adam Çello Festivali (Yeni Zelanda) ve Manchester Viyolonsel Festivali (İngiltere) ilk akla gelenlerdir.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title