Haberler

Canik'te Kurban Satış Yeri Belirlendi

Canik ilçesinde kurban satışı yapılabilecek yerler belirlendi.

Canik ilçesinde kurban satışı yapılabilecek yerler belirlendi.

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, yaptığı yazılı açıklamada, kurban satış yeri olarak belirlenen Dereler Köyü mevkisi otoyol kenarındaki alanda, içine otoparkı, tuvaleti, kantar yeri bulunan modern bir kurban satış sahası inşa edildiğini belirtti.

Erbay, açıklamasında şunları kaydetti:

"Öncelikle Kurban Bayramı öncesi ilçemize giriş yapan kurbanlıkların hemşehrilerimize sağlıklı bir ortamda ulaşması ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için ilçemizde kurban satış yerlerini belirledik. Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler belirlenen satış noktası dışında kurbanlık satışına izin vermeyecek. Belediye ayrıca vatandaşların insan sağlığını dikkate alarak bu doğrultuda bir dizi çalışma gerçekleştiriyor. Belediye tarafından belirlenen satış noktalarındaki kurbanlıklar, görevli uzman veteriner hekimlerin kontrolünden geçerek satış alanına giriş yapacak. Yapılan bu çalışmayla insan sağlığı için tehlike arz eden kurbanlıkların satışına izin verilmeyecek."

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title