Haberler

Canik'in Kalkınmasında Özel Sektör Etkisi

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye'nin ve Canik Beldesinin Kalkınmasında Tek Yolun Özel Sektör Yatırımları Olduğunu Söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye'nin ve Canik beldesinin kalkınmasında tek yolun özel sektör yatırımları olduğunu söyledi.

Başkan Osman Genç, Hasköy Mahalle sakinleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Canik beldesinde ve Hasköy Mahallesi'ne yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Osman Genç, devlet yatırımları ile ülkelerin ve şehirlerin kalkınmasının mümkün olamayacağını kaydetti. Genç, "Her şeyi devletten beklemek yanlış. Hangi alanda olursa olsun kalkınmak için özel sektör yatırımları şart. Devletin ve yerel yönetimlerin yapacağı tek iş, yatırımcının önünü açmaktır. Beldemize özel sektör aracılığıyla yapılan yatırımları Canik Belediyesi olarak yapmaya kalksak, 50 yılda yapamayız" dedi.

Başkan Genç, 2 yıl önce hazırlanan stratejik plan çerçevesinde Canik'in özel ve kamu aracılığıyla aldığı sağlık yatırımları ile Karadeniz Bölgesi'nde sağlık üssü olma yolunda büyük mesafeler kat ettiğini ifade etti. Samsun'un, deniz, hava, kara ve demir yolu ağı ile Türkiye'nin her yerine ulaşımı imkanı olan bir şehir olduğunu, tüm bu imkanlara rağmen gelişmişlik seviyesine bakıldığında çok gerilerde kaldığını dile getiren Genç, "Samsun elinde bulundurduğu potansiyelleri bir türlü kinetik enerjiye dönüştüremiyor. Samsun'un bunu yapması için ilk önce toplumda aidiyet ve birliktelik duygularının benimsenmesi lazım. Samsun'un idarecileri ve iş dünyasının insanları olarak enerjimizi şehrimizin gelişmesinde harcarsak, Samsun'un iller arasındaki sıralamada hak ettiği yeri alması daha kolay olacaktır" diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Canik Belde Başkanı Mehmet Ali Elbir, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, Hasköy Mahalle Muhtarı İbrahim Çakır ve mahalle sakinleri katıldı.

(SAM-SA)

30.05.2007 18:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title