Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü

Ordu'nun Ünye İlçesinde, 'Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü Etkinleri Kapsamında Eğitim-bir-sen Temsilciliği Tarafından Hazırlanan Fotoğraf Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde, 'Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümü etkinleri kapsamında Eğitim-Bir-Sen temsilciliği tarafından hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Ünye Ticaret Borsası Salonu'nda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür tarafından açılışı yapılan sergide, 'zafere giden yol'da yaşananların anlatıldığı fotoğraflar yer aldı. Sergide ayrıca kutsal vatan toprağı uğruna canını veren şehitler ve Çanakkale Zaferi'ni konu alan slayt gösterimi sunuldu.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Ünye Temsilcisi Şinasi Coşkan, Çanakkale Zaferi'nin Türkiye'ye 255 bin şehidin mirası olduğunu söyledi. Coşkan, “Çanakkale Savaşı ve oradaki düşmanlarımızın kimliği, bugünkü dış politikamıza da ışık tutacak değerdedir. Biz bu sergi ile cumhuriyetin nasıl kurulduğunu, bağımsızlığın nasıl ve hangi şartlarda kazanıldığını görsel olarak sergilemek istedik” dedi.

Açılış sonrasında Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Şinasi Çoşkan, açılışa katılanlara eşlik ederek sergiyi gezdirdi. 21 Mart 2007 Çarşamba günü saat 17.00'a kadar açık olacak sergiyi vatandaşlar ücretsiz olarak gezebilecek.

(OU-SA)

19.03.2007 18:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title