Haberler

"Çanakkale Muharebesinden Kesitler", Genelkurmay Sitesinde

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Milletinin Kaderini Değiştiren Kahramanlık Destanlarından Çanakkale Savaşları'na Ait Belge ve Fotoğrafları İnternet Sitesinde Yayımladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk milletinin kaderini değiştiren kahramanlık destanlarından Çanakkale Savaşları'na ait belge ve fotoğrafları internet sitesinde yayımladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan "Çanakkale Muharebesinden Kesitler" bölümünde, Anafartalar Grup Komutanı Albay Mustafa Kemal'den, "gönüllü bombacı" 13 yaşındaki küçük bir çocuğa, 275 kilogramlık gülleyi tek başına sırtlayarak "Ocean" zırhlısını delip geçen Seyit Onbaşıdan, Topçu Onbaşı Müstecip tarafından esir alınan "Turkuvaz" denizaltısına kadar Çanakkale Savaşları'na ışık tutan 28 fotoğraf yer aldı.

"Cephe emirleri"nden örneklerin de bulunduğu bölümde, o zamanki rütbesiyle Albay Mustafa Kemal, Mürettep Süvari 4'üncü Alay Komutanlığına gönderdiği 15 Eylel 1915 tarihli yazı da bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title