Haberler

Camiden Sahaya Futbol Turnuvası Başladı

Akyurt Belediyesinin camiden sahaya futbol turnuvası üçüncü kez start aldı.

Akyurt Belediyesinin camiden sahaya futbol turnuvası üçüncü kez start aldı.

Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise turnuva açılışında yaptığı konuşmada, "Turnuva sizlerin din eğitiminizi, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenizi teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Hayatta yaptığınız hiçbir şey Kur'an okuyabilmekten daha değerli değildir. Yaz tatilinde Kur'an öğrenirken sıkılmamanız için spor yapmanızı sağlamak ve içinizden belki de geleceğin yıldızlarını çıkarmayı amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

İlçe Vaizi Mehmet Yazıcı da ibadetin yalnızca namaz kılarak, Kur'an okuyarak değil hayatın her anında yapıldığını, yaşam şeklinin dine uygunluğunun da ibadet olduğunu söyledi.

Akyurt merkez ve mahallelerinde yer alan 22 camideki yaz Kur'an kursunda din eğitimi alan çocuklar küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde 55 takımla turnuvaya katılıyor. Toplamda 550 genç, ders aldıkları cami imamlarının sahada kendilerine bu kez teknik direktörlük yapmasıyla şampiyonluk kupasını kazanmak için yarışacak.

Turnuva, kursların biteceği 21 Ağustos'taki kupa maçıyla son bulacak.

Kaynak: AA / Yerel

Kasım Gültekin Akyurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title