Haberler

Cami Avlusunda Modern Dans Gösterisi

Samsun Tarım İl Müdürlüğü Tarafından Sarayköy'de Bir Caminin 2. Katında Bayanlara Yönelik Olarak Açılan Mefruşat Kursu Bitimindeki Törende, Cami Avlusunda Öğrenciler Müzik Eşliğinde Modern Dans Gösterisi Sundu.

Samsun Tarım İl Müdürlüğü tarafından Sarayköy'de bir caminin 2. katında bayanlara yönelik olarak açılan mefruşat kursu bitimindeki törende, cami avlusunda öğrenciler müzik eşliğinde modern dans gösterisi sundu.

Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Yayım Şube Müdürlüğü Ev Ekonomisi Birimi'nce Sarayköy Camii'nin 2. katında 6 ay önce bayanlara yönelik "Mefruşat, Ev ve Aile Yönetimi, Sağlıklı Beslenme, Aile Planlaması, Çocuk Gelişimi ve Gıda Muhafazası" kursları açıldı. Kurs bitiminde cami avlusunda tören düzenlendi. Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, Tarım Reformu Bölge Müdürü Arslan Odabaş, Ziraat Odası ve Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Tütüncü ile köylülerin katıldığı törende ev ekonomistleri Perihan Akyüz,

Fatma Sözen, Satı Altınkaya, Şerife Gül Gözügül ve Sevim Yılmaz tarafından yetiştirilen 13 kadın ve genç kıza sertifikaları verildi.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sarayköy İlköğretim Okulu öğrencilerinin cami avlusunda minarenin dibinde pop müzik eşliğinde modern dans yapması, Denizli'de başları kapalı olarak ilahi söyleyen öğrencilerin içinde bulunduğu duruma gösterilen tepkilerin ardından değişik yorumlara neden oldu. Cami avlusunu dolduran çoğunluğu başörtülü bayanlar dans eden kız öğrencileri alkışlarken, ev ekonomistlerinden Şerife Gül Gözügül, "Bu organizasyonu biz yaptık. Farklılık istedik.

Gayet de güzel oldu" dedi.

Kursiyerlerin birbirinden güzel mefruşat ürünleri ve gıda ürünlerinin sergilendiği caminin kurs öncesi namaz kılınan 2. katını beraberindekilerle birlikte ziyaret eden Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, "Görüyorsunuz, eğitilen kadınlarımız, genç kızlarımız müthiş eserler ortaya koyuyor. Biz hangi köyümüz isterse o köyde kurs açmaya hazırız" diye konuştu.

Serginin gezilmesi sırasında bazı bayan ziyaretçilerin cep telefonlarıyla caminin içini görüntülemesi dikkat çekerken, kursiyerler tarafından hazırlanan yiyecekleri tadan Kirenci, "Caminin üst katının bayanlara ayrılması ve avlusunda müzik eşliğinde dans yapılması yanlış anlaşılabilir mi?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Caminin üst katını mefruşat kursu olarak bize izin verdiler. Bu da imam arkadaşlarımızın ufkunun geniş olduğunu ve çağa ayak uydurduklarını gösteriyor. İmam arkadaşımızın bu etkinlik için müftülükten izin istemesi bile bir cesarettir. Caminin üst katını eğitime açtı. Dans da yanlış anlaşılmaz. Bir etkinlik yapıyoruz. Burada açık sahadayız, mahzuru yoktur".

Köy imamı Cemal Eltioğlu, etkinliğin müftülükten alınan sözlü izinle yapıldığını söylerken, köy muhtarı Nuh Karaoğlan şöyle konuştu:

"Bizim ayrımız gayrımız yoktur. Çocuklar oyununu oynar, biz namazımızı kılarız. Her türlü gelenek ve göreneği ihtiyaç olarak görüyoruz. Camiden namazdan da çıkılır, çocuklar dansını da yapar. Biz saygı duyarız. Bizim bayrağımıza da dinimize de saygımız vardır".

(AG-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title