Haberler

Çalışma Bakanı Dinçer İle Enerji Bakanı Yıldız Amasra’da

Güncelleme:

Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Özel Şirkete Ait Kömür Kuyularıyla Metan Gazı Sondaj Çalışmalarında İncelemelerde Bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zonguldak'ta Karadon Maden Ocağındaki Ziyaretlerinin Ardından Bartın'ın Amasra İlçesine Geçerek Burada Amasra Taşkömürü İşletmelerinde Ve Özel Şirkete Ait Kömür Kuyularıyla Metan Gazı Sondaj Çalışmalarında İncelemelerde Bulundu.

Amasra'ya gelişinde AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi İsa Küçük, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakanlar, rödovans yoluyla özel şirkete verilen Amasra B sahasındaki kuyu açma çalışmalarını inceledi. Gömü köyünde 800 metre derinliğinde 8 metre çapındaki kömür kuyusuna inen Bakanlar, kuyu çıkışında gazetecilerin sorularına verdikleri cevapta, "ülkemizin yerli kaynaklarını değerlendirmek için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz, enerji ihtiyacını karşılayabilmek için özel sektörü de devreye sokarak büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz" dediler.

Gazetecilerin termik santral ile ilgili sorularına Enerji Bakanı Taner Yıldız cevap vererek "biz ülke genelinde 46 tane santral yapmayı planlıyoruz, bunu yaparken de çevre ve yeşile zarar vermeden bunu gerçekleştireceğiz, bütün bunları Çevre ve Orman Bakanlığımızla koordineli gerçekleştiriyoruz, bu konuda kimsenin endişesi olmasın" dedi. Kuyudaki incelemelerin ardından Bostanlar köyüne giderek metan gazı sondaj çalışmalarını inceleyen Bakan Yıldız ve Dinçer buradaki incelemelerin ardından Amasra Taşkömürü İşletmelerine gelerek Hema Şirketinin çalışmaları ile ilgili bilgiler aldılar.

AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Amasra İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Amasra'ya yapılacak olan Yüksekokul için TTK'ya ait bulunan lojmanların bulunduğu arsanın bir bölümünün tahsisi ile ilgili taleplerini ileterek, dosyayı Bakan Yıldız'a takdim ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title