Haberler

Bütçe Görüşmeleri DTP'li Kaplan: "Tübitak Abdest Alma Makinesi Geliştirilsin"

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Tübitak'ın, AKP'lileştirildiğini Öne Sürerek, "Tübitak, İnşallah Bundan Sonra da Cizre'de Yaşamış Büyük Fizikçi Ebul -İz'in Abdest Alma Makinası Gibi Projeleri de Geliştirir. Geliştiremiyorlarsa da Önerim Gidip O Projeyi Alsınlar" Dedi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Genel Kurulu'nda Bütçe görüşmeleri üzerine yaptığı konuşmada, TÜBİTAK'ın, AKP'lileştirildiğini öne sürerek, "TÜBİTAK, inşallah bundan sonra da Cizre'de yaşamış büyük fizikçi Ebul-iz'in abdest alma makinası gibi projeleri de geliştirir. Geliştiremiyorlarsa da önerim gidip o projeyi alsınlar" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, BYEGM, TÜBİTAK, TÜBA, SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının 2009 yılı bütçeleri görüşülüyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler

Akademisi Başkanlığı bütçesi üzerinde MHP Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Türkiye'nin dünyaya açılımında ve gelişmesinde bilimin önemine dikkat çekti. Türkiye'de yeni bir bilim politikasının oluşturulması gerektiğini anlatan Türkeş, kurumlara ayrılan rakamların büyük bir kısmının "telif" adı altında personele ve bakanlıkta çalışanlara verildiğini öne sürdü.

MHP Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı bütçesi üzerinde konuştu. Durmuş, çocuk barınma evlerinde yaşanan olumsuz olayların kaynağının, kurumda çalışan personel olduğunu iddia etti ve SHÇEK'in bu çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini, bunun için önlem alınması gerektiğini savundu.

-"ÜÇ KADINDAN BİRİ ŞİDDET GÖRÜYOR"-

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bütçeleri üzerine konuştu. Bal, Türkiye'de her 3 kadından birinin şiddet gördüğünü ve buna karşı hiçbir çaresinin olmadığını düşünerek hayatını sürdürdüğünü ifade etti.

Türk toplumunun artık kadına hak ettiği değeri vermediğini öne süren Şenol Bal, bunların, televizyon ve internette kadına yönelik şiddeti doğa olayı gibi izlendiğini, bu programlarda kadınların ticari ve cinsel meta olarak yansıtıldığını ifade etti.

Bal, kadını görünür kılacak olanın, istihdam olduğuna işaret ederek, Türkiye'de istihdam edilen kadın sayısının her yıl azaldığını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın her aileye 3 çocuk önerisine de hatırlatan Bal, "Keşke şartlar müsait olsa, 3 değil daha fazla çocuk sahibi olunsa. Türk ailesi çocuğu da sever. Sizin söylemenize de gerek yok. Çocuk yetiştirmenin mesuliyetini kaldırabilecek bir ekonomik yapı ve sosyal güvenlik sistemi oluşturdunuz da bizim mi haberimiz yok?" dedi.

AKP Grubu adına konuşan Samsun Milletvekili Fatih Öztürk de Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM), devletin en önemli bilgi kaynağını oluşturduğunu söyledi.

Kurum hakkında istatistik bilgiler veren Öztürk, BYEGM'nin, yerli ve yabancı kaynaklardan günde 5 bin haber işlediğini, Türkiye'yi ilgilendiren haber ve yorumları Türkçe'ye çeviri yaptığını kaydetti. Öztürk, Kurumun, Kıbrıs, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları ve terör örgütü PKK başta olmak üzere birçok konuda ulusal meselelerin savunmasında

faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, TÜBİTAK'ın üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör alanındaki bilimsel çalışmalara destek verdiğini belirterek, toplumun bilim ve teknoloji kültürünün artmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

AKP Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer de TÜBİTAK'ın gençleri bilime özendirmek ve yönlendirmek amacıyla üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirdiğini bildirdi.

AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Özürlüler İdaresi Başkanlığı bütçesi üzerinde söz aldı. Kıyıklık, her insan gibi özürlülerin de hayatlarını kimseye muhtaç olmadan sürdürmesinin insan hakları konusu olduğunu söyledi. Kıyıklık, engellilerin de toplumun bir parçası olduğunu ifade ederek, "Bizim sahip olduklarımıza onların da sahip olması gerekir" dedi.

(ANKA)

(BK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title