Haberler

Bush'un Sesi Kesildi, Cheney'in Dili Çözüldü

Yan Taburedeki Genç Nikaha Gider Gibi Giyinmiş. Koyu Renk Takım Elbise, Beyaz İpek Gömlek, Çiçek Desenli Kravatla Şık Görünüyor.

Yan taburedeki genç nikaha gider gibi giyinmiş. Koyu renk takım elbise, beyaz ipek gömlek, çiçek desenli kravatla şık görünüyor. Barda kendisini bekleyen arkadaşına soluklanmadan rapor veriyor: '' Üç randevuya gittim bugün. İlgi gösterdiler, sual sordular. Kısa listemize alıyoruz, biz sizi ararız.'' dediler. Son cümle umut verici değil, patronların işe almaya fazlaca gönüllü olmadığı kişilere klasik yanıtı böyle.

İşsizlik topluma kene gibi yapışmış. Sonbahardan bu yana basında '' Geçen ay 300 bin kişi işini kaybetti.'' şeklinde bol haneli rakamlar zengin kesimi de ürkütüyor. Ekonomik krizin yarattığı işsizler ordusu 25 milyonun üstünde. İşlerini kaybedenler her sabah işe gider gibi iş aramaya gidiyorlar.

Zenginliği, görkemli yaşamı beş kıtada gıpta uyandıran Amerika'da şirketler arka arkaya iflas bayrağı çekiyor, yüzlerce bin insanın evlerine haciz geliyor?  Ekonomi dar boğazında sıkışan kıta ülke George W. Bush ile Dick Cheney'in sorumsuz, vizyon yoksunu, mağrur politikalarının kurbanı oldu. Tüm ülkelerin üslenme zorunda kaldığı faturanın tepesinde 'Irak Harbi' yazılı. Eski başkan Bush ile Cheney şimdilerde ocak söndüren yanlışları için günah çıkarmaya başladılar. Bush kitap yazarak, dili açılan Cheney ekranlarda Körfez'deki harpleri doğruluğunu ısrarla savunup aklanmaya çalışıyorlar.

Petrol zengini baba-oğul Bush'lar ABD başkanı olarak yanlış bir Irak politikası izlediler. Baba Bush Saddam'ı devirme hazırlığında iken eski başkan Jimmy Carter BM'ye mektup gönderip ihtilafın müzakereyle çözülmesini önerdi. Carter'ı 'ihanet'le suçlayanlar oldu ama Körfez Harbi beklenen sonucu sağlamadı.Oğul Bush Saddam'ın nükleer silah ürettiğini, El Kaide'yle ilişkisi olduğunu gerekçe gösterip Irak Harbi'ni 2'inci kez başlattı.

Oysa harbi planlayan Bush'un yardımcısı Cheney idi. Irak işgal, Saddam idam edildi. Çok geçmeden işgalcilere karşı bombalı eylemlerle direniş başladı. Bu kez Bush-Cheney Afganistan'a karşı askeri harekat emri verdiler.Harplerin yanlışlığı ortaya çıktı. Amerika dünyada saygınlığını kaybederken islam aleminde Amerika nefreti yayıldı. İran ve Taliban giderek güçlendi. Bush W. dış politikayı öğrendikçe 'baba' gözüyle baktığı Cheney'in görüşlerine daha az inanır oldu. Baba Bush kabinesinde Savunma Bakanı iken Cheney'in lakabı 'Cengiz Han' idi. Saldırgan huylu Cheney Vietnam'a gitmemek içim askerliğini beş kez tecil ettirmişti. Cheney savunma hizmetleri şirketi Halliburton'un eski başkanı idi. Körfez Harbi'nde bu şirket yarışmaya girmeden milyarlarca dolarlık ihaleler aldı. Bu harbi de geri plandan yürüten Cheney ile George W. Clinton yönetiminden kalma 500 milyar dolar bütçe fazlasıyla Irak-Afganistan harbine 2 trilyon dolar harcadılar. Bu ikili '' terör korkusu'' politikasıyla ikinci dönem seçimini de kazandı ama ekonomi baş aşağı gitmeye başlamıştı. Harp harcamaları, bol keseden verilen krediler, ipotek borçları yara üstüne tuz ekti. Önemli kuruluşlar iflas ilan ederken altı ayda işsiz sayısı 30 milyona ulaştı.

Cheney son dört yılını bilinmeyen adreslerde yaşayarak geçirdi. Bu sürede basının görüşme taleplerini reddetti. Oysa şimdi dili çözüldü, ekranlarda son 8 yılın yanlışlarını üstünden atma gayretinde. George W ise birden susuverdi. Anılarını yazmaya başlayan eski başkan bir yakınına ''Şimdi seçime girsem karım Laura'nın dahi bana oy vereceğini sanmam.'' diye dert yandığı söyleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title