Haberler

Bush: "Kuzey Kore'nin Nükleer Denemesi Kabul Edilemez"

ABD Başkanı George Bush, Kuzey Kore'nin Yaptığını İlan Ettiği Nükleer Denemenin, Küresel Barış ve Güvenliğe Yönelik Bir Tehdit Olduğunu Söyledi ve Bunu "Kabul Edilemez" Olarak Niteledi.

ABD Başkanı George Bush, Kuzey Kore'nin yaptığını ilan ettiği nükleer denemenin, küresel barış ve güvenliğe yönelik bir tehdit olduğunu söyledi ve bunu "kabul edilemez" olarak niteledi.

Bush, Kuzey Kore'nin bu hareketinin BM Güvenlik Konseyinin acil yanıtını gerektirdiğini kaydetti.

Beyaz Saray'daki bir diplomatik resepsiyon sırasında açıklama yapan Bush, ABD'nin, hala Kuzey Kore'nin bir nükleer deneme yapıp yapmadığını doğrulamaya çalıştığını, ancak "bu tür bir iddianın kendisinin de uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturduğunu" kaydetti.

Güney Kore, Çin, Rusya ve Japonya liderleriyle telefonla görüştüğünü belirten Bush, konuştuğu bütün liderlerin nükleer silahsız bir Kore yarımadası taahhüdünü yinelediğini kaydetti.

BM Güvenlik Konseyinin diğer daimi üyeleriyle konuştuğunu anlatan Bush, "Hepimiz Kuzey Kore'nin yaptığı ilan edilen faaliyetlerin kabul edilemez olduğu ve BM Güvenlik Konseyinin derhal yanıtını gerektirdiği konusunda anlaştık" dedi.

"Tehditlerin, Kuzey Kore halkı için daha aydınlık bir geleceğe yol açmayacağını" belirten Bush, "Kuzey Kore, bir kez daha uluslararası toplumun iradesine meydan okumuştur ve uluslararası toplum buna yanıt verecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title